Last news in Fakti

16 Юни, 2023 15:03 2 920 9

Kia нарече хибридите необещаващи

  • kia-
  • хибриди
Kia нарече хибридите необещаващи - 1

Топ мениджърите на австралийския офис на корейската марка Kia изказаха мнение, че сегашните хибриди представляват технология, която се намира в задънена улица. PHEV-моделите нямат перспективи за развитие, тъй като тази концепция трудно се продава. Потребителите не разбират същността на plug-in хибридите, а в Австралия бензиново-електрическите системи са най-малко популярни.

Местният офис на Kia обаче не бърза да се откаже напълно от PHEV. Изпълнителният директор на Kia Australia Деймиън Мередит каза, че самият той кара plug-in хибрид, защото работи на десет километра от дома. С такъв график е възможно да се спестят доста пари на бензиностанции: всичко, което е необходимо, е редовно да зареждате колата от контакта в къщи. Мередит обаче твърди, че технологията не работи така добре за повечето хора.

Топ мениджърът на Kia сподели още и статистика за продажбите на PHEV в Австралия, разкривайки, че по-малко от 800 plug-in хибрида са били продадени на Зеления континент през май. За сравнение, продажбите на електрически автомобили надхвърлят 8 100 единици. В местната гама на Kia има само един plug-in хибрид - Sorento PHEV, но няма планове за спиране на продажбите му. Освен това квотите за модела ще бъдат увеличени до края на годината.

Скептицизмът на КИА към презареждаемите хибриди се споделя и от Mercedes-Benz. Преди година и половина германската марка спря разработката на принципно нови бензино-електрически модели, за да се съсредоточи върху пълноценни електрически автомобили.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българина

    8 9 Отговор
    можеше да ме питате, щях да ви кажа същото, хибрида е като лгбт то, никому ненужно създание без перспектива, скъпо за поддръжка и никакви ползи, само проблеми

    Коментиран от #4, #5, #9

  • 2 Хибрид

    4 5 Отговор
    Бензин+АГУ пак е хибрид.

    Коментиран от #3

  • 3 Верно

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "Хибрид":

    А също така и БМВ-тата са хибриди - масло и бензин
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ти, мерцедес и корейците тихо!

    11 3 Отговор

    До коментар #1 от "българина":

    Те Тойота за това късат шорти по продажби, а ти като не си карал хибрид нямаш право на мнение.😁😁😁😁😁
  • 6 Аз имам

    10 1 Отговор
    Тойота хибрид и съм много доволен. Скоро ще мина на Лексус хибрид
  • 7 Филип

    3 2 Отговор
    Добри са, стига да работят с два отделни двигателя- един отпред и един в багажника.
  • 8 Ха ха ха

    6 4 Отговор
    Много им се иска на някои хибридът да изчезне за да няма вече никакво производство на ДВГ, А е най-универсалната засега възможност.
  • 9 Така е

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "българина":

    Нямаше да Ви попитам. Такава безсмислица от думи, скоро не бях чел. Жалко за предполагам младото поколение, което май представяте. А точно хюндай-кия да говорят и дават акъл за хибриди е малко прекалено. Те така и не успяха да направят нещо близко до Тойота хибрид. Няма такова понятие- хибридите. Има пълен хибрид и плъгин хибрид-много по-сложно, значително по-скъпо. Има Тойота и останалите. Айде отидете до някой магазин за коли с рейса, ако имате слечайно книжка покарайте малко и тогава говорете небивалици. Безплатно е.