Last news in Fakti

25 Август, 2023 14:02 2 360 3

Kia представи електрическата алтернатива на Sportage

  • kia-
  • ev5-
  • sportage-
  • ev9

EV5 дебютира в Китай 

Kia представи електрическата алтернатива на Sportage - 1

Преди няколко дни ви показахме снимки на новия електрически кросоувър на Kia. Както и тогава ви споделихме, той се явява електрическа алтернатива на Sportage с нейните размери и стайлинга на по-голямата Kia EV9. Сега кросоувърът бе представен официално от корейците в Китай, като бе обявено, че той ще се продава на глобалния пазар.

Серийният модел почти не се отличава от концепта, като може да се похвали с дължина от 4 615 мм, ширина 1 875 мм и височина 1 715 мм, както и смеждуосие от 2 750 мм. Таблото на EV5 има подобно на това на EV9 оформление, съсредоточено около един панел с два дисплея за арматурното табло и за информационно-развлекателната система. В четириспицовия волан са интегрирани повечето от контролите, докато Kia е избрала физически бутони за климатика. Можем да видим и два USB-C порта, подложка за безжично зареждане, поставки за чаши и подлакътник с място за съхранение. Задната седалка се сгъва, докато товарното пространство разполага с практични прегради и допълнително място за съхранение под пода.

На този етап компанията не обяви спецификациите на електрическото задвижване, като ги остави за събитието през октомври, когато моделът ще дебютира изцяло. Все пак, благодарение на документи от Китай вече знаем, че китайската версия на Kia EV5 ще се задвижва от един електромотор с мощност 215 к.с и въртящ момент 310 Нм , предавани към предните колела. Знаем също, че кросоувърът ще използва литиево-желязно-фосфатната батерия Blade на BYD, въпреки че капацитетът и пробегът ѝ все още не са разкрити. Kia заяви, че спецификациите на електромобила могат да варират в зависимост от региона, намеквайки за различна конфигурация за пазарите извън Китай.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миливо

    2 4 Отговор
    Грозен топуз
  • 2 Ой йой йой

    1 3 Отговор
    Поредният чукан дялан с тслата. Ко стана с джинерите..уе? Сите пощръклеа...
  • 3 Страхотен шкаф

    1 1 Отговор
    изглежда супер за разлика от хюндай