Last news in Fakti

27 Октомври, 2023 17:56 1 459 2

Volvo ще произвежда EX30 и в Европа

  • volvo-
  • ex30-
  • производство

Електромобилът вече се сглобява в завода на автомобилния производител в Чжандзякоу, Китай

Volvo ще произвежда EX30 и в Европа - 1

Volvo EX30 все още не се е появил на пазара, а шведската марка вече обяви, че от 2025 г. ще започне да произвежда електрическия автомобил в завода си в Гент, Белгия, в допълнение към завода в Китай, където производството вече тече.

От Volvo заявиха, че са решиши да добавят втора производствена база предвид голямото търсене на EX30. Този ход ще позволи на компанияра бързо да отговори на очакваното голямо търсене на SUV-то в Европа, както и за глобален износ.

"Нашата амбиция е да продаваме EX30 по целия свят на атрактивна цена, като по този начин улесним прехода към шофиране на електрически автомобил Volvo за повече хора, като същевременно допринесем за увеличаване на маржовете на компанията", заяви главният изпълнителен директор на Volvo Cars Джим Роуън. "Добавянето на производство в Гент е логичен ход, тъй като се стремим да уловим голямото търсене на нашия вълнуващ малък електрически SUV в целия свят."


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор
    Браво
  • 2 СЗО

    9 0 Отговор
    Хем искат автомобил на атрактивна цена, хем да допринесат за увеличаване на маржовете на компанията...при това - производство в Европа. Как става това? Чрез евтини материали и занижаване на качеството