Last news in Fakti

13 Януари, 2014 10:15 4 686 4

Пиян англичанин с детска количка остана без книжка

  • volkswagen-
  • transporter-
  • пиян-
  • книжка

Британец остана без свидетелство за управление, след като полицаи го заловиха да кара автомобил-играчка в нетрезво състояние, съобщава Daily Mail. 43-годишният Рио Бърдмор решил да се прибере от кръчмата с умаленото копие на Volkswagen Transporter, което сам изработил за сина си.

След като се почерпил солидно в местния пъб, Рио решил да си спести клатушкането до вкъщи и се качил на електромобилчето, което вдига не повече от 10 км/ч. По пътя обаче го спипали полицаи.

"Мислех, че се бъзикат с мен. И през ум не ми беше минало, че върша нещо противозаконно", оплаква се Бърдмор. Полицаите обаче изобщо не се шегували, а съвсем сериозно накарали Рио да се тества с дрегер. Резултатите от проверката показали тройно по-висока концентрация на алкохол от позволеното.

Съдът признал Бърдмор за виновен в управление на превозно средство в нетрезво състояние. Британецът бил глобен с 500 паунда, а книжката му била отнета за една година. Пред Daily Mail Рио изразил съжаление за случилото се, но въпреки това смятал наказанието за прекалено сурово.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ivailo Ivanov

    0 0 Отговор
    te ludi li sa teia britanci vse edno da se napia i da se kacha na koleloto i da mi vzemat shofiorskata knijka

    Коментиран от #2

  • 2 Иван Томов

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ivailo Ivanov":

    Вярно е абсолютни диваци.Те се трепят 4 пъти по малко от нас и 6 пъти по малко се нараняват.Не ги е срам
  • 3 Красимир Димитров

    0 1 Отговор
    В някой страни ако те гепат пиян с колело ще ти се стъжнят живота.Между другото и в България гласяха нещо такова ,но все още мисля,че не е прието.
  • 4 Ts@r

    2 1 Отговор
    Това със закона за пияните велосипедисти е абсолютно оправдана идея. Вечер ги виждам как се клатушкат по платното и те е страх да пробваш да ги заобиколиш защото не знаеш накъде ще кривнат. Веднъж ми се случи да се прибирам от туризъм късно вечер и тъкмо наближавах София когато гледам нещо шава отпред, светнах дългите и точно на 15-20 метра пред мен някакъв пиян дядо с едно колело си лъкатуши по платното, добре че карах бавно иначе едва ли щях да успея да го избегна.