26 Юни, 2024 10:42 4 456 19

Чакането приключи: Това е новото BMW M5

  • bmw-
  • m5-
  • m5 competition-
  • 5 series

Седанът е най-мощният правен някога

Чакането приключи: Това е новото BMW M5  - 1

Чакането приключи - най-новата итерация на емблематичния супер седан BMW M5 е тук. Този дългоочакван автомобил може да се похвали с най-мощния двигател, предлаган някога в М5, но също така идва със значително увеличение на теглото поради хибридната задвижваща система.

Новото M5 може да се познае по по-широката стойка в сравнение със стандартната Серия 5 - 7,6 см по-широка отпред и 4,8 см по-широка отзад. Калниците на M5 са разширени за по-агресивен външен вид, а предната и задна част са украсени с нови брони с по-големи вентилационни отвори отпред и четири кръгли накрайника на ауспусите отзад. Финият спойлер на багажника добавя допълнителна нотка на спортен дух към задната част.

Чакането приключи: Това е новото BMW M5

Новото M5 разполага с 4,4-литров V8 двигател с две турбини, съчетан с електромотор, вместен в осемстепенната трансмисия. Тази наелектризираща конфигурация генерира умопомрачителните 727 к.с. и 1033 Нм въртящ момент. Самият бензинов двигател генерира внушителните 585 к.с., докато електрическият мотор допринася с допълнителни 197 к.с., идентични с тези на XM. М5 обаче използва по-малка батерия с капацитет 14,8 kWh.

Чакането приключи: Това е новото BMW M5

BMW твърди, че спринтът от 0 до 100 км/ч при новия M5 отнема едва 3,5 секунди. Максималната скорост е електронно ограничена на 250 км/ч, но пакетът M Driver's Package я повишава до 305 км/ч. BMW изчислява електрически пробег на 40 км с чисто захранване от батерията. Въпреки това, при по-силно натискане на педала на газта или при избор на ръчно превключване на предавките автомобилът плавно преминава към бензинова мощност за постигане на максимална производителност.

M5 разполага и с нова спирачна система с шестбутални апарати, притискащи 410 мм дискове отпред, и 400 мм дискове отзад. За още по-впечатляваща спирачна сила и значително намаляване на теглото се предлагат M карбоново-керамични спирачки. Тези спирачки се отличават с по-големи 420 мм предни дискове и спестяват 25 кг в сравнение със стандартната конфигурация.

Чакането приключи: Това е новото BMW M5

Автомобилът е оборудван със специфично за модела окачване отзад, а предният мост е по-твърд и използва специфични за M5 компоненти. Допълнителните подсилвания по цялото шаси допълнително повишават твърдостта и управляемостта.

Окачването със сигурност е едно от най-важните неща, като се има предвид и теглото, което е внушителните 2449 кг. Това значително увеличение на теглото се дължи на компонентите на хибридното задвижване. Очаква се моделът да пристигне на пазара още тази година.

 


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нищо и половина

    19 10 Отговор
    Нито е бързо нито ефтино нито нищо...ние искаме керамични спирачки алуминиево купе двигател с поне 1500 кони и още толкова нютони и тегло макс 1200кг
  • 2 Бауу

    10 5 Отговор
    Ама аз чакам М6
  • 3 бла бла

    31 5 Отговор
    Развалиха хубавата кола с тия хибридни простотии.
  • 4 Вервайте ми!

    28 5 Отговор
    Каква радост по сервизите, идва нов редовен клиент!!!

    Коментиран от #13

  • 5 Гуньо Простиа

    10 1 Отговор
    Колко пък да съм чакал???
  • 6 Много

    10 17 Отговор
    Кисело е гроздето ,другари!
    Супер си е колата!

    Коментиран от #10

  • 7 фен на опел

    16 2 Отговор
    Тези от БМВ са големи хитреци, в рамките на 5 год. вадят трети модел на М5. Честито на "печелившите....
  • 8 копи

    16 4 Отговор
    Мяза на КИА

    Коментиран от #15

  • 9 СЗО

    9 2 Отговор
    Тамън кат за нашето МВР
  • 10 Вярно казваш

    5 5 Отговор

    До коментар #6 от "Много":

    …..ама кой да те чуе, когато от плюене чак се изприщва устата, а от зор и яд вдига кръвно, ушите заглъхват, причернява пред очите.

    Коментиран от #12

  • 11 Техно

    4 5 Отговор
    Не ставайте смешни, пичове. М-ката е брутална кола но просто не е за всеки. И не става въпрос само за пари, а и за шофьорски опит и ъкъл. Относно "приличала на Киа, на Тойота", новата 5-тица я има изложена и в двата шоурума в София. Идете я вижте на живо и после кажете на кой точно модел на Киа ви прилича, та да ви се посмеем дружно на глупостите които драскате тук, от немане на работа.
  • 12 Хайл 14/88

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "Вярно казваш":

    То гроздето май е кисело за тебе и сега опитваш да се правиш на НЕЗАБЛУДЕН...а и не всеки обича грозде,така че не се опитвай да си налагаш мнението....бмв е БОКЛУК КОЛКОТО И ДА СЕ ПЛЮНЧИШ
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 дддд

    2 0 Отговор
    Предпочитам новият москвич пред тази немска барака която на всеки 50 километра ще се чупи.
  • 15 Джон

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "копи":

    Какво ѝ е на КИА? Аз съм с КИА и съм много доволен, кола е!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Дизайн

    0 0 Отговор
    Само аз ли намирам огромен проблем с дизайна?
  • 18 1346

    0 0 Отговор
    Престанете с тая "производителност" бе, неграмотници! Това да не е циментов завод?!?!?
  • 19 1356

    0 0 Отговор
    Има нещо малко претрупано в предната броня, ама се преживява. Добре, че все пак са му спестили гротеските двойни светлини, познати от други модели на марката.