14 Септември, 2024 10:30 1 280 4

Дизайнерът на BMW напуска…, но не точно

  • bmw-
  • дизайн-
  • дизайнер

Сериозни промени в екипа на компанията

Дизайнерът на BMW напуска…, но не точно - 1

BMW обяви значителни промени в своите дизайнерски екипи, които влизат в сила от 1 октомври. Домагой Дукеч, който ръководи дизайнерския екип на BMW от 2019 г. насам, се премества в Rolls-Royce, за да поеме същата роля. Максимилиан Мисони, който преди това е работил в Polestar, ще поеме дизайна на моделите на BMW от горния среден и луксозен клас, включително предстоящите модели с марката BMW Alpina. Оливър Хайлмер, който от 2017 г. ръководи дизайнерския екип на Mini, вече ще отговаря за дизайна на компактните и средните модели на BMW и M автомобилите.

Холгер Хампф ще замени Хайлмер като ръководител на дизайнерския отдел на Mini. Андерс Уоринг, който преди това е бил шеф на дизайна в Rolls-Royce, ще ръководи Designworks и „Темите за напреднал дизайн“. Клаудия Браун е назначена за ръководител на новия крос-бранд отдел „Цвят и дизайн на материалите“, а Кристиан Бауер остава ръководител на отдела за дигитално потребителско изживяване.

Макар че причините за тези промени не са изрично посочени, заслужава да се отбележи, че BMW получи смесени отзиви по отношение на дизайна на последните си автомобили. Въпреки негативните коментари в социалните медии, данните за продажбите на BMW са силни, като през 2023 г. достигат рекордните 2 252 793 доставени автомобила.

Очаква се новият ръководен екип в областта на дизайна да окаже значително влияние върху бъдещите модели на BMW. Дизайнът на предстоящите модели като кросоувъра iX3 и седана i3 обаче вероятно вече е финализиран и няма да бъде засегнат от тези промени. Новите дизайнери вероятно ще оставят своя отпечатък върху моделите, планирани за пускане на пазара около края на десетилетието.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шокиран

    13 5 Отговор
    Не мога да повярвам, че BMW са имали дизайнер! Та те използват една и съща предна решетка от десетилетия! На мен ми е трудно да различа BMW от 4000, 40000 и 140000 лв.
  • 2 Бен Тен

    4 0 Отговор
    Харесвам БМВ умерено , повече ми харесва как върви отколкото дизайна им. И то основно М сериите.
    Парите им са високи като цяло за това което предлагат .
  • 3 Койчо

    10 3 Отговор
    Живеят и оцеляват на стара слава. Това не може да продължи до безкрай ...
  • 4 бмв все се лутат дизайни, дизайнери

    5 3 Отговор
    Най-грозните коли