Last news in Fakti

6 Август, 2014 11:29 1 228 0

14 000 работещи ще учат безплатно с ваучер чужди езици и мениджмънт

  • обучение-
  • ваучер-
  • чужди езици-
  • мениджмънт-
  • "аз мога повече"-
  • агенцията по заетостта-
  • "развитие на човешките ресурси"-
  • оперативна програма-
  • работещи-
  • трудов договор

Интересът към този начин за повишаване на квалификацията през целия живот, която предлага Агенцията по заетостта, е огромен

Лятото е време за почивка, но и за самоусъвършенстване. Безплатното обучение с ваучери „Аз мога повече” по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” е в разгара си.

Нови 14 000 души ще могат безплатно с ваучер да усвоят различни компетенции по програма „Аз мога повече 2014-2015”. Интересът към този начин за повишаване на квалификацията през целия живот, която предлага Агенцията по заетостта, е огромен.

Програмата дава възможност на работещи на трудов договор хора да получат безплатно обучение в желаните от тях сфери: езици (английски, немски, френски, испански), усвояването на ключови компетенции в областите на икономиката, мениджмънта, компютърна грамотност и други.

След известно забавяне във времето (приемът на документи за участие в програмата бе в края на 2012 г.) документите на стотици кандидати са одобрените и сега е моментът да получат ваучер и да започнат обучението си.

„За Eвропейски образователен център (eoc-bg.com) няма лятна почивка, тъй като сега е периодът, когато идват желаещите да се обучават с ваучер. Курсовете по английски и немски започват през август, а по френски, руски и испански - през септември, информираха от Еuropean Education Center.

Европейският образователен център работи по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ към Агенцията по заетостта, Дирекция „Бюро по труда“, и провежда висококачествени обучения с ваучери, съгласно Европейската квалификационна рамка. Курсовете се финансират от Европейския социален фонд, а на успешно преминалите обучение Центърът издава сертификат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА