Last news in Fakti

19 Септември, 2011 21:33 1 455 3

НАП търси 100 млн. лева неплатени задължения от Ковачки

  • нап-
  • христо ковачки
НАП търси 100 млн. лева неплатени задължения от Ковачки - 1
Архив

Националната агенция за приходите (НАП) е завела иск за несъстоятелност срещу една от фирмите на бизнесмена Христо Ковачки, съобщи БНТ, позовавайки се на приходната агенция. Според телевизията става въпрос за дружеството "Охрана и минна сигурност", което се занимава със сигурността във въгледобивните предприятия, които са собственост на различни фирми, свързани с Ковачки.

През пролетта Христо Ковачки получи три години условна присъда заради ощетяване на хазната с 16,7 млн. лв.

Проверка на НАП срещу 37 дружества, близки до бизнесмена, е установила укрити данъци и неплатени осигуровки за близо 100 млн. лв. От приходната агенция ще поискат обявяване на несъстоятелност и за останалите фирми, след като успеят да съберат част от задълженията чрез продажба на имуществото на тези предприятия.

"Характерно за случая е, че разглеждаме всички дружества в група, тъй като между тях се осъществяват парични транзакции и те се управляват от хора, които считаме, че са свързани по някакъв начин и най-притеснителното за нас е това, че задълженията им не се погасяват", коментира пред БНТ Димана Митева, зам.-изпълнителен директор на НАП.

"Да, наистина има такова нещо, приблизително за такава сума се говори, но това е данъчно задължение и не може да се обсъжда публично", заяви пред в. "Дневник" говорителят на НАП Росен Бъчваров. Той посочи, че проверката е започнала преди три месеца, но не може да каже какъв е бил поводът за нея. Бъчваров увери, че във вторник НАП ще излезе с позиция и ще даде повече информация по случая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чичо Скрудж

    0 0 Отговор
    Хм!
  • 2 The Big Boss

    0 0 Отговор
    Много е лошо като ти свършат парите за рушвети.
  • 3 NO ONE

    0 0 Отговор
    Погледнато от друга страна, на гърба на човека, ще забогатеят други...подобни на него, владеещи усвояването на средства, имоти и ....после и тях ще ги хванат, ще забогатеят други....да му мисли обикновения чове, плащащ данъци :(