Last news in Fakti

13 Октомври, 2016 19:50 2 020 3

Милиардерите по света са обеднели с 300 млрд. долара през 2015 г. 

  • милиардери-
  • криза-
  • богатство-
  • обедняване

2015 година е била неособено щедра към милиардерите по света. Като цяло те са обеднели. Това сочат данните от публикувано изследване на швейцарската банка UBS, цитирано от Forbes. 

Проблемите очевидно са подминали Азия, откъдето продължава да излиза по един милиардер на всеки три дни.

Причините за намаляване на спестяванията на най-богатите са особено разнообразни. От прехвърляне на активи в семейството, ценовия срив на горивата и по-силния долар са допринесли.

Всичко това е стопило общото богатство на милиардерите с 300 млрд. долара през 2015 г. до 5,1 трлн. долара. Това означава, че през 2015 г. всеки от 1397-те милиардери в света е имал средно по 3,7 млрд. долара, като броят им се е увеличил с 50 спрямо 2014 година. 

В САЩ са се „родили“ само петима нови милиардери. Бързоразвиващият се Китай обаче се е отчел с 80 новобогаташи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 сидераст

    0 0 Отговор
    Кризата удря всички милиардери, без таварищ Путин, той забогатява.
  • 3 кауш

    0 0 Отговор
    Лошото е че аз пари не съм взел от тази работа!