Last news in Fakti

28 Декември, 2011 17:52 701 2

НЕК иска по-високи цени на тока на едро

  • софия-
  • нек-
  • тока-
  • цени на едро-
  • вдигане

Националната електрическа компания е поискала цената на тока на едро, който продава, да бъде преразгледана и да се увеличи най-малко с 4,5 процента, съобщи БНР. В момента компанията продава на загуба електроенергията, каза изпълнителният директор на НЕК Михаил Андонов.

Ние сме подали съответните документи в регулатора за преразглеждане на ценовата рамка за тази година. Това, което се случва в системата, увеличението на цената на електроенергията вследствие увеличението на цената на газа, не е разчетено в ценовата рамка на НЕК. Другото, което не е разчетено, това е пускането в експлоатация на "Брикел" и възобновяемите източници.

НЕК ще завърши годината с печалба от 70 милиона лева преди данъчното облагане. Тя е по-ниска заради намалелия наполовина износ и повишеното с близо 7 % потребление на ток в страната. Михаил Андонов каза още, че не се очакват проблеми с тока по зимните курорти. Само курортът "Боровец" в момента е без двойно електрозахранване. Този проблем ще бъде решен до края на следващата година.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jettero

    0 0 Отговор
    Чак сега ли? Явно новите искат да се налапат от самото начало....но още нищо не сте видяли...аз като казвах на разни да не гласуват за Бойко,нека,нека, още трябва...и защо само с 4-5%? Трябва с поне 20% да се вдигне....търпете
  • 2 впечатлен

    0 0 Отговор
    е,как така бе,джанъм-хем ни продават тока на загуба,хем на края на годината ще са "само" с 70 млн лева печалба?!
    Тя пък била по-малка от очакваната-горките електро-бандити-да ги
    ожали човек за голямото им разочарование...
    Ще ни накарат да се разплачем от съчувствие и май ще решим самите ние да се поотръскаме още малко,за да им помогнем да не фалират и отидат на борсата....
    Само още някоя и друга такава покъртителна новина и целият
    народ ще се вдигне за защита на горките....
    Със сопи,криваци,брадви,бухалки, въжета или кой каквото там има под ръка.......