Last news in Fakti

31 Март, 2012 09:32 19 302 44

БАБХ откри нарушения в „Лидл”

  • бабх-
  • лидл

Инспектори от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) провериха всички обекти в страната за търговия на едро и дребно на търговска верига „Лидл" и откриха куп нарушения.

Проверени са 51 супермаркета и логистичния център (склад за търговия на едро) край София, съобщиха от агенцията.

Инспекторите са установили несъответствия в хигиената, пропуски в системите за самоконтрол, храни без здравна и идентификационна маркировка, нарушения в  неразделното съхранение на храни, пропуски при етикетирането на храни (липса на етикет или без превод на български език), непредставяне на документи и неоказване на необходимото съдействие при извършване на проверката от страна на управител на филиал, неизпълнение на предписание за подвеждащо етикетиране на храна като млечен продукт и други.

За констатираните несъответствия са съставени 25 акта за установяване на административно нарушение и са връчени 3 предписания.

Насочени за унищожаване са 37 килограма храни - 20 килограма грейпфрут с влошено качество и 17 кг. агнешки главички, скумрия и филе пангасиус без здравна и идентификационна маркировка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гхф

    7 1 Отговор
    мачкайте ги тези
  • 2 иво

    2 1 Отговор
    Срам ли ги е да пишат какви са глобите.
  • 3 корупциона

    3 1 Отговор
    Накрая всички ще се махнат от Бг то и ще ми ядете х..
  • 4 българин

    3 1 Отговор
    Тия вериги ще унищожат българската икономика и ще изпомпат парите на вън, ще произведат евтина работна ръка за развитите икономики. Лошото е че КЗК и БАБХ не си вършат работата както трябва а само отчитат дейност.
  • 5 гост12

    1 2 Отговор
    Сега ли се сетиха че толкова евтино не е хубаво и естествено че се отразява на качеството , да интересно е колко е глобата , и не се съмнявам , тя също ще се отрази на качеството за напред!
  • 6 Скарлет Монтани

    1 2 Отговор
    В LIDL продават гадни боклуци и цените са написани така,че човек да се бърка мислейки си,че купува по евтино
  • 7 LIDL e nomer 1

    3 1 Отговор
    LIDL e nomer 1 i to4ka po vaprosa
  • 8 Potresen

    1 0 Отговор
    V Kaufland sushto lujat.Predi 3 meseca si pazaruvah i ustanovih slednite neshta.Ruska salata na promociq 400gr beshe 1.30 i omekotitel Lenor ROZOV na promociq shtoto bil nov aromat cena 5.50lv.Pribiram se v kushti i gledam kasovata belejka,i kakvo da vidq!!!!
    Ruska salata 400gr cena 2.70lv i Lenor Rozov 5.99(kolkoto e cenata i na drugite Lenor-i)E pitam se az do koga shte se podigravat s nas golqmite verigi.Ot tozi sluchai ne sum stupval v Kaufland ne zashtoto sa me izlugali koi znae kolko a zashtoto TE ni mislqt za TELETA.

    Коментиран от #9

  • 9 до 8

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Potresen":

    @8 А в малките вериги не ни лъжат, а?
  • 10 Jesika

    1 0 Отговор
    Навсякъде лъжат, и в големите вериги и на пазара ни удрят в кантара..... В Кауфланд се научих да гледам какво купувам и го проверявам, защото те редят промоционалните стоки още в неделя, а цените им са актуални в понеделник, това си е трик, кой не е погледнал си плаща непромоционалната цена, в Лидл наистина им е странна подредбата на стоките и цените и ако и там не внимаваш можеш да се заблудиш и объркаш... Доскоро мислех, че в Билла е най-качествено всичко, поне за месото беше така, но и там вече им падна качеството, та не знам, отвсякъде ни лъжат и ни продават некачествени продукти...
  • 11 обективно

    1 1 Отговор
    37 кила храна - от тонове храни, които има в Лидл, е.аси и поръчковата работа с проверката и тн...
  • 12 ВАЖНО

    1 1 Отговор
    Аз пък редовно пазарувам в LIDL и никога не съм имал проблеми. От малки бакалийки съм се натравял достатъчно, а не веднъж съм влизал в болница заради стоките, които продават в малките бакалийки. Откакто престанах да влизам в бакалийките и взех да влизам само в хипермаркетите нямам проблеми.
  • 13 геро

    1 1 Отговор
    а ми ДА само така LIDL в България внася само най-големите боклуци сравнение саламите от една марка в Кипър и в България имат голяма разлика в качеството кипърският е много по вкусен с този в България а и не само саламите почти всичко е с понижено качество. LIDL ние прасета ли сме?
  • 14 кик

    1 0 Отговор
    за стандарта на м...листан лидл е хотел Риц
    вси4ки коментари по долу са истина.....но това да го мисли лумпена дето ни язди
  • 15 ВАЖНО

    1 1 Отговор
    Ако не искаш да пазаруваш от големите вериги хипермаркети, пазарувай тогава от бакалийките. Лично аз съм се натравял неведнъж от стоките които продават в бакалийките, а когато влезнах и в болница заради хранително натравяне повече не съм стъпил в бакалийка, а пазарувам само от големи вериги хипермаркети и нямам проблеми.
  • 16 ico

    0 1 Отговор
    Opaaa, upravitelite na kaufland sa re6ili da investirat malko v 4eren marketing
  • 17 magi

    1 1 Отговор
    V takiva magazini vlizat samo klosharite.Prosto ne znam kak se prestrasiha da proverqt "golemiqt cuzdestranen investitor" koito exploatirat rabotnicite kato robi
  • 18 ВАЖНО до 17

    1 1 Отговор
    А къде работника е уважаван?
  • 19 ВАЖНО до 16

    1 1 Отговор
    Като сте решили да се тровите от бакалийките си е ваш проблем.
  • 20 ВАЖНО

    2 2 Отговор
    Ако искате да ядете качествени стоки, купувайте от големите хипермаркети.
  • 21 гост

    2 3 Отговор
    От сто километра си личи колко ПОРЪЧКОВА е тая статия. Истината е, че ЛИДЛ продават най-качествената стока от всички големи хипермаркет-вериги в Българиа. На конкуренцията обаче това не й отърва...

    Коментиран от #32

  • 22 Йоско

    4 0 Отговор
    Като влезе човек в ЛИДЛ все едно влиза в Битак.
  • 23 Rado

    3 1 Отговор
    Драги хора. Най-хубавите плодове си остават тези от пазарите и борсите, аз като син на търговец, който има щанд на пазар в София ви го казвам. Можете и да не ми вярвате, защото ще сметнете, че мнението ми е предубедено, но какви грозни работи съм чувал от баща ми за тези така наречени хипермаркети. Примери бол:
    1. Лъжат с промоциите, слагат ти цена на етикета една, а на касата си е другата (случвало ми се е)
    2. Когато на стоката и изтича срока на годност се сменя етикета, лъжат с грамажа и много други.
    3. Отделно, когато взимат стоката от производителя не му плащат веднага парите и брака, а и най-лошото колеги се оплакват на баща ми, че с години не могат да си получат парите от тях.
    Това е мое мнение и не искам да ангажирам някого с него или най-малкото да го обиждам. Истината според мен, е че хората ходят там поради простата причина, че има "промоции", а и всичко е на едно място (плодове, зеленчуци, колбаси и т.н.)
    Друг въпрос е вече смятам, че ще се съгласите с мен, че те са бъдещето :(. Не знам дали съм ви повлиял с това ми мнение, просто се надявам да съм отворил очите на някого. :)
  • 24 пазар надежда

    2 0 Отговор
    глупости пазарите и борсите са пълен пладнешки обир , 6 пъти цената е на горе през прекупвачи - тия джагали на пазарите къде са станали по 140 кила е от нашите парички но нека сега ще ги видиме кражи и овце ли ще гледат като големите супермаркети им изядът хлебеца - писна ми от тарикати дето прекупвяат и препродават и само лапат пари с малки бусчета -- нема хляб вече изядоха ви го .... сега ще бачкате в мината нали искате в софия ....
  • 25 желева

    1 0 Отговор
    в родата в кв . лески е най евтино и най качествнна стоката пазаруваме от там и никога не съм имал забележки !!! всичко друго е мижи да те лъжем
  • 26 Радо

    2 1 Отговор
    ДО ПАЗАРИ НАДЕЖДА. Каква случайност майка ми и баща ми работят на пазара в НАДЕЖДА в София. Само едно ще ви кажа Вие сте един много заблуден човек, само ако знаете каква хамалогия в буквалния смисъл е тая работа и не си мислете, че има много пари там. Защо, като има толкова много пари в тоя бранш не отидете там да си изкарвате хляба. Знаете, ли там се работи по 14 часа на ден и постоянно се вдига тежко (прехвърлят се с тонове стока), отделно за пример Ви давам родителите си. Те хората се прибират и всичко ги боли отделно мислят как да изкарат пари за наема на сергиите(,който всяка година на пазара в Надежда бива променян поради простата причина, че се обявява конкурс за сергиите на хората, на който биват изнудвани да дават по-вече пари за техния наем, защото ако не дадеш някои друг ти я взима), за горивото, за храната и много други неща. Накрая искам да Ви попитам кой, как и защо Ви е озлобил срещу малкия търговец, който е просто един нормален човек, то даже не е и нормален, поради простата причина, че работи по 14 часа на ден и се прибира в къщи само за да се наспи и на другия ден отново същото, а именно ТЕЖЪК ФИЗИЧЕСКИ ТРУД. И за накрая моето мнение за прочетеното от Мен ваше мнение, е че Вие сте кореняк софиянец и най-важното слабо интелигентна личност. ПРИМЕР: всяка една икономика се крепи на малкия търговец, а в нашата обична родина България, той бива изтезаван, мачкан и много други.
  • 27 Анатоли Димитров

    2 2 Отговор
    Лидъл-Това е най смотаната верига магазини от всички големи вериги.
  • 28 ДАЛАЙДИДОЛАМА

    2 0 Отговор
    влезте в българсия сайт на ЛИДЛ а после влезте и ГЕРМАНСИЯ САЙТ НА Лидл



    разликата В ИМЕТО на сайта е че нашия завършва на .bg a немския завършва на .de
  • 29 Ерик

    1 2 Отговор
    Аз харесвам лидъл,не ме интересуват нарушенията.Евтино е и има хубави неща!
  • 30 ВИП АМГ

    1 1 Отговор
    ako ima problemi v Lidl to e zashtoto e v BG.tuk vsichki kato doidat i si misliat che vsichko im e pozvoleno.v Italy i Espana Lidl darjat dobro kachestvo na niski ceni.
  • 31 Дени

    1 1 Отговор
    Добре е да има проверки,за да се установят всички неизправности,или най-вече по и най-големите пропуски,хитрувания и грешки!!
    Но не ми харесва начина по който санитарните инспектори начело с ХЕИ глобяват и се правят на велики,подобно на ербапите от голямата политическа върхушка-ГЕРБ!!
    Да има поощрения,компромиси но до някакъв предел към управителите от различните вериги Хранителни магазини!
  • 32 qwerty

    3 1 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    @21 Друг път е поръчкова статията. Тази стока в Лидл няма вкус. Купих си суджук - все едно е хартия - нито вкус, нито мирис, нито нищо. Единствено шоколадите стават за ядене и то защото това е единствената стока, която внасят от Германия.
  • 33 марков

    3 0 Отговор
    Евтини и гадни храни тва лидл е като раково отделение!
  • 34 яна

    2 0 Отговор
    Изобщо не са им евтини храните. Забравяте, че разфасовките там почти никога не са на килограм, а се въртят между 600 и 800 гр. Ако си направите една проста сметка при разфасовка от толкова грама колко ви излиза килограм от въпросния продукт, ще видите, че съм права.
    За качеството им да не говорим... Повечето неща са под всякаква критика.
  • 35 Николаи Николаев

    0 1 Отговор
    така трябва
  • 36 някой

    0 1 Отговор
    браво Радо,много хубаво си ги написал нещата само дето хора ,които са се занимавали с търговия ще те разберат
  • 37 Ancho

    1 1 Отговор
    Mnogo, mnogo prost 4ovek trqbva da si. Zaslujava6 ti da ostane6 bez hlqb za da se nau4i6 koga kvo da govori6.
  • 38 Анчо

    1 2 Отговор
    До "важно": Ей говори тия глупости на децата си, когато ги имаш евентуално, недей ръси акъл, когато го нямаш. Всеки си пазарува където си иска, така като чета коментарите с малки изключения хората са разбрали, че в големите вериги стоката е некачествена и рядко плащаш за това, което получаваш. В балалията може да е всичко, но достъпа до стока е по-ограничен и не може да продаваш 2000боклука като тия от веригите, или иначе казано продаваш проверена и доказана стока и най-важното е, че тя в по-голямата си част е произведена в България и парите за покупката й остават в БЪЛГАРСКИЯ търговец и БЪЛГАРСКИЯ производител, а не да отпътуват за Германия или незнам си къде. Колкото повече хора разберат тези факти, толкова по-добре за Българския бизнес и икономика като цяло, защото само по този начин биха се подобрили нещата. Държавата бг търговеца и бг бизнеса не я интересува, ако не е от най-едрите позволяващ си сериозни "снасяния".
  • 39 ево 11

    1 0 Отговор
    А ако отидат в ЦБА трябва да изнесат целите магаини там е ужас!!!
  • 40 Българин

    0 0 Отговор
    Стига сте мяучили бе ! В Англия като бях на проект за готвене и ни донесоха продукти с които да готвим - ВСИЧКИТЕ БЯХА СУРОГАТИ без никакъв вкус ..ужасна храна ... праза ,морковите -ГМО ! Тук всичко е много по-вкусно :) Но пък и тука продават гадни стоки ,развалени но навсякъде има гадни неща ,гадни хора и гадни случки . Дишайте и живейте и горе главите ! А като не ви харесва нещо-борете се ,оплачете се .
  • 41 lidel

    0 1 Отговор
    Sporerd men tazi veriga magazini kato Lidel trqbva da se zatvorqt vsi4ko koeto se prodava tam e boklyk s izklu4enie na shokoladite !!!!
  • 42 lidl-boklyci

    0 1 Отговор
    lidl i tehnite BOKLYCI pfuuu
    nqma li da gi zatvorqt nai posle
  • 43 Sunny

    0 0 Отговор
    да не мислите, че в кварталната бакалийка качеството е супер? аз пък ще си пазарувам от тях, чисто и хубави промоции, а вие ходете по бакалиите да ви продават стоки с изтекъл срок на годност и преналепени етикети. кви сте вие, бе, че да затваряте магазини, бе??
  • 44 Devil

    0 0 Отговор
    Кварталното магазинче е под всякяква критика. Храни с изтекъл срок, сиренце от най-долно качество, високи цени в сравнение с веригите- няма цена на стоките,понеже цената се преценява на момента- за всеки различно.