Last news in Fakti

31 Януари, 2019 01:31 2 140 6

Световната банка открива в София център за изнесени услуги

  • световната банка-
  • софия-
  • център-
  • услуги

Плановете са в него да работят около 200 специалисти

Световната банка открива в София център за изнесени услуги - 1

Световната банка (СБ) е избрала София за втория глобален център за изнесени услуги на организацията. Плановете са в него да работят около 200 специалисти. Новината дойде от премиера Бойко Борисов по време на годишната среща на бизнеса с правителството, организирана от "Капитал". Кратко съобщение има и на сайта на банката.

Новият офис в българската столица ще отговаря за вътрешните корпоративни и IT операции на банката. Той е вторият подобен в света след този в Ченай, Индия, открит през 2001 г., в който в момента работят над 2000 служители. Засега е известно, че българската държава е предоставила възможността центърът да се намира в "София тех парк". Той трябва да започне работа в средата на тази година, припомня в. „Капитал дейли“.

Основни конкуренти на България за новата локация на Световната банка са били Хърватия и Сърбия. Критериите, по които са оценявани държавите, са включвали размер на разходите, възможностите за работа в различни часови зони, наличието на специалисти и IT инфраструктура в съответната страна и др. Решението е било взето наскоро, като според източници на "Капитал" и трите държави са отговаряли на техническите изисквания, но София е била избрана заради комбинацията от фактори като ефективност на разходите и умения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха ха

    10 1 Отговор
    Дрън дрън дрън! Тази банка е основен световен ционистски инструмент за колонизация. Боко с телешки въсторг обявява "радостната" новина -- май поредното предателство на пародията гроб.
  • 2 Тодоров

    4 1 Отговор
    Най-вероятно СТАЛИНКА ГЕОРГИЕВА е автор на идеята. Чак такова високо ниво на интелигентност у Бойко Борисов надали. Явно се бърза с разпродажбата и ционизацията (наред с циганизацията) на БЪЛГАРИЯ. По-скоро ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ.
  • 3 Кикимора

    3 1 Отговор
    Разбира се , че ще имат малки разходи , при нашите заплати?!... Виждам дългата ръчичка на кака Кристи! И нормално , пак в София!
  • 4 Друг един

    4 0 Отговор
    Световната банка за развитие и Европейската банка за развитие ни "цоцат" от десетилетия! И ще продължат! Защото държавници в България няма - има "самог@зници"!
  • 5 3333

    1 0 Отговор
    Така се започва първо клон на Световната банка след това Лондонската банка за развитие може да дойде. Свищовския университет трябва да го рестартират..
  • 6 Гост

    1 0 Отговор
    До изборите ще има много такива новини. След това ще забравят, а за другите избори пак ще започнат да идват подобни инвестиции.
    Това се нарича маниполация на общественото мнение.............