Last news in Fakti

18 Април, 2012 21:50 1 514 5

Заради картел: Близо 1 милион лв. глоби за търговци на касови апарати

  • картел-
  • касови апарати-
  • търговци

Комисията за защита на конкуренцията глоби четирима търговци на касови апарати за картел. Общата сума от глобите е близо 1 млн. лв.

КЗК наложи имуществени санкции от 503 280 лева на "Датекс" ООД, 155 844 лева на "Дейзи Технолоджи" ЕООД, 82 512 лева на "Тремол" ООД и 257 928 лева на "Елтрейд" ООД за нарушения по чл. 15, ал. 1 от ЗЗК, съобщиха от комисията.

Според КЗК дружествата са нарушили правилата на конкуренцията, като са предприели координирани действия по едновременно и регулирано увеличение на цените за крайни клиенти на електронни касови апарати с фискална памет и фискални принтери.

Комисията образува производството в края на 2009 г., в отговор на сигнал и публикации в медиите относно едновременното поскъпване през същата година на всички модели касови апарати, предлагани от български производители. Според комисията поведението на страните доказва категорично картелно споразумение.

Решението може да бъде обжалвано относно неговата законосъобразност пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от съобщаването му пред страните.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марков

    2 0 Отговор
    Верно ли е тва? Тия толкова милиони направиха, че тези глоби са като едно кафенце за тях.От кой ще си върнат загубите искам да Ви кажа от потребителя ,като вдигнат таксите на обслужване и консумативите.Монопола е жив той е навсякъде.
  • 2 gospod

    0 0 Отговор
    Ми тя държавата трябва сама да са глоби за картел мисля аз.(смотана държава)
  • 3 ...............

    0 0 Отговор
    Да се затъкнат дано от пари.
    Оня от TREMO. kaто паркирал един лексус хибрид:"голяма съм работа",че съм и с немски номер...77777.
    Ама не ми става бубата сигурно.
    МНОГОТО ПАРИ РАЗВАЛЯТ ХОРАТА.
  • 4 Железара

    0 0 Отговор
    Мошеници.
  • 5 Чуне Тошков

    0 0 Отговор
    Е що сега? Да върнат парите на хората, защо глоби в хазната?
    Тва е сделка м/у държавата и споменатите фирми!