Last news in Fakti

16 Октомври, 2019 08:11 2 592 4

БНБ разреши поглъщането на „Пиреос” от „Пощенска банка”

  • банка-
  • поглъщане-
  • пиреос-
  • пощенска банка-
  • бнб

Последната става третата най-голяма банка у нас

БНБ разреши поглъщането на „Пиреос” от „Пощенска банка” - 1
Снимка: БГНЕС

БНБ разреши преобразуването на „Банка Пиреос България” да бъде част от „Юробанк България”, която е известна у нас под името „Пощенска банка”. Така последната се превръща в универсален правоприемник на „Банка Пиреос България” АД, която се прекратява без ликвидация.

Сделката за поглъщането беше сключен в средата на месец юни т.г. Цената на е 75 млн. EUR.

След решението на БНБ „Пощенска банка” става третата най-голяма в България, чийто активи ще възлизат на 11.6 млрд. лв. Цифрата е на база обединените баланси на двете банки към средата на 2019 г. Общият кредитен портфейл ще надвиши 7 млрд. лв. От него заемите за фирми ще е 4.2 млрд. лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 molik

    15 1 Отговор
    Богати банки - беден народ
  • 2 БТВ новините

    13 5 Отговор
    Пиреус банк не е гръцка банка зад нея стои офшорка с български капитал просто българските Боклуци са дали пари на оригиналната Пиреос за да ползват името в България няма нито една чужда банка всичко е български. Страната се управлява от едва завършил пожарникар който е Кукла на конци на държавна сигурност страната е една от най-бедните И мезон мизерни в Европа обезлюдяващи територии колония която след 20 30 години и ще бъде с преобладаващо циганско население народът опустяло скотски народ глупав премиера на държавата е едно дебело създание което След 10 15 години ще умре от инфаркт
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.