Last news in Fakti

30 Юни, 2012 14:24 15 173 29

Лазар Лазаров: „Тракия” стигна до „Петолъчката”

  • тракия-
  • магистрала-
  • лазар лазаров
Лазар Лазаров: „Тракия” стигна до „Петолъчката” - 1
Снимка: БГНЕС

Това лято магистрала „Тракия” ще стигне до „Петолъчката”. Това каза в предаването „Седмицата” на Дарик Лазар Лазаров, председател на Управителния съвет на Изпълнителна агенция „Пътна инфраструктура”. „Амбицията и обещанията на изпълнителя са до „Петолъчката” да се пусне в началото на август”, заяви той. Отсечката от „Петолъчката” до Карнобат пък ще бъде свързана в началото на следващата година.

Така за следващото лято, 2013-а година, реално ще имаме цялата завършена магистрала „Тракия”, изтъкна Лазаров.

„Договорът изтича февруари месец. Тъй като в последните дни на договора трябва да бъдат полагани последните слоеве асфалт, нашата техническа спецификация не позволява това, защото предполагаме, че тогава няма да има едно ярко слънце, което да има оптимални температури. И със сигурност ще се наложи администрацията като възложител да се намеси и да спре договора, има такава клауза в него, да спре изпълнението на строително-монтажните работи, и това реално щ отложи с няколко месеца пускането”, обясни още Лазаров. И прогнозира, че отлаганията вероятно ще са май месец.

Пред радио Дарик Лазар Лазаров обясни и какви са причините за забавянето на изпълнението на строежа в срок. „В този регион се случиха три големи инфраструктурни с трима различни изпълнителя. Всеки се бори, за да може да си изпълни обекта, започва да контрактува с със съответните доставчици на каменни материали. Битумът може да се кара с цистерни без проблем, но камъните се оказаха проблем. Зимата се оказа, че взривяването, трошенето на камъните след това, се получават замърсявания на фракциите. И тя или трябва да се мие, което е неимоверно скъпо, или да се чака да съхне. Това с тези дъждове се отложи във времето и забави значително изпълнението на обектите”, коментира той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    5 7 Отговор
    Браво!Най-после софийските КЕЛЕШИ ще ми се махнат от първокласния път.

    Коментиран от #3, #7

  • 2 The Bear

    1 7 Отговор
    Радвам се че ще имаме магистрала да пътуват по нея самоубийците и консуматорите, а аз ще си пътувам по първокласния подбалкански път и ще се радвам на природата - надявам се да продължат да го поддържат!
  • 3 софиянец

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    А ти от къде си? Защото е много лесно да седнеш да плюеш мишко! Кажи ти от къде си да ти кажа и аз келеш. Скрии се и не говори рандом за хора които не те засягат . Също така първокласния път не е ТВОИ, че да пишеш "ще МИ се махнат от първокласния път" или ти живееш на улицата? Ако си клошар и спиш там съжалявам, ама и след магистралата ще минават коли, тирове и каквото се сетиш. Така че си остани със здраве.
  • 4 GolfaForevar

    0 2 Отговор
    ai ma puskai magistralta 4e da stigam do burgyz za 2 4asa s moita bega4ka
  • 5 ahaha

    5 1 Отговор
    da na vakarel karam na treta s 60 zaradi dubki po mostovete, nadolu sled vakarel puk ednoto platno e na valni i s pove4e ot 90 nemoje! da vi imam magistralata baito6ovska zavur6ena ot vnuka na bai to6o li4nia mu rodnina boko!

    Коментиран от #14

  • 6 lol

    2 5 Отговор
    България не е само софия и пловдив , другите пътища в страната са станали на мармалад докато се строи пътя за софиянци .
  • 7 Динков

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    Тъпо е. Най-после ще имаме една що-годе читава магистрала, и вместо да и се радваме и да ни служи на всички ние се обиждаме преди още да е станала. Поне заради паметта на загиналите по калпавите ни пътища да не го правим. Аз тази магистрала е чакам от 30 години, смислиният ми живот мина докато е построят и като е пуснат искрено ще и се кефя.
    Ицко
  • 8 GOGO

    1 4 Отговор
    Здравей, Софиянецо,
    Мислех да пиша на "Ви", но реших, че такива като тебе не заслужават това!
    Аз съм от София, от където са и моите деца и внуци. Не смятам, че това ми дава право да обиждам някой, който не е имал щастието или нещастието да бъде роден в София. От София са моите родители и техните родители. Моят дядо е държал сегашната пицария на "Узунджовска" и "Витошка" - тогава се е наричала "Кюстендил". В къщата над нея съм роден и аз.
    Подразниха ме подмятанията . Те са от общо взето такива хора, които вчера са свалили цървулите и като са се возили два дни на трамвай - смятат, че са "софиянци"! Подмятания от хора, които до вчера са гонили волно говедата по поляните, днес са се качили на 20-годишна барака, дошли са в София, за да ни показват какви велики шофьори са! А, за магистралите - какво да кажа - няма лошо, че се строят! Лошото е, че не се строят за болшинството от нас! Когато поискат да плащаме за ползването им - ще тръгнеш да се въргаляш по "Орлов мост"! Ще се въргаляш, защото няма качествени алтернативни пътища! Защото си много стар софиянец - мини по стария път между Нови хан и Вакарел!
    След това погледни по "Евроспорт" /когато дават големите колоездачни състезения в Италия, Франция, Белгия, Испания, .../ и като видиш техните пътища ще разбепеш, защо там, в "белите" държави катастрофите са много по-малко!

    Коментиран от #15

  • 9 гост

    1 4 Отговор
    СОФИЯ НЕ Е БЪЛГАРИЯ. НА ВСЯКА ДЕТЕЛИНА ЗА КА4ВАНЕ НА ВИСОКОСКОРОСТНИЯ ПЪТ ТРЯБВА ДА ИМА СЕРВИЗ. ЗАЩО ТО НА ВСИ4КИ ОСТАНАЛИ ИМА ТАБЕЛА ВИНЕТКА.
  • 10 Аматьора

    1 4 Отговор
    Към Софиянеца:Какво значи думата РАНДОМ?

    Или аз съм тъп,или остарявам
  • 11 кик

    4 0 Отговор
    рандом=случаен
  • 12 кик

    4 0 Отговор
    рандом=случаен
  • 13 Болярин

    1 4 Отговор
    Абе Шопиянецо, що ни се правиш на интересен бе, като не си?!
    Аман от тая Шопландия, бре много сте големи бе.
    Няма друга такава столица-кочина, като Шопия. Епа нема.
    :))))))))))))))))))))))))
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 до GOGO

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "GOGO":

    аха ти значи си от Сф ама те дразни не тоя дето псува точно софиянците че са келеши без причина, а те дразни коментара на другото момче с естествената реакция. ти изби ефира батка. с узунджовска и витошка пицариите и простотиите ти пък не минава номер, вече всеки на гогъл ърт може да види кое-къде е и да излъже че е от марс даже :D поредния на 1 туба бензин от София който е подразнен че някой казва истината за такива като него. комплексар. и от къде знаеш пък че на този който говориш не е той именно от центъра на Сф? точно твойто е повхръляне. прованс пауер ей, и чак плюсчета си дават че 1ния казал келеши, е.аси жалките хора, жалки хора сте ей жалки злобни човечета дето си живеят в малкия свят.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Rider777

    0 0 Отговор
    :-))))) Падам от смех, когато чета такива статийки на разни журналистчета,,,ходих до морето преди 2 седмици,,,тва било магистрала,,,,,, Бокооооо не промивай мозъците на Народа!!!!!!!!!! Качил съм в нета над 5000 клипчета от шосетата на Европа,,,и най-селския път във Франция е по-хубав от тукашните магистралки,,,,ама ленти режем яко. Ама такъв ни народа- наведен затова политиците ни гледат сеира,,,а на правещите се на " Софиянци" ще им кажа малко да поспрат ,,,,,,,,, на мен пра-пра бабите ми и пра-пра дядовците ми са раждани в София и никого не съм наричал селянин въпреки, че в София от двайсетина години се изсипа да живее половин България и станаха големи "Софиянци" ,,,,.аси смеха :-))))))))) Ама темата беше за магистралките и политиците,,,,,,,,, а дано се осъзнае Народа колко яко е наведен !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 18 slavi

    0 0 Отговор
    Е това е логика че магистралата се прави само за софиянци.Хората от другите градове и чужденците ,могат да летят или заобикалят умишлено да патуват повече време.Относно софиянците се вижда кой от къде е, по празници и почивни дни.Кореняците пътуват за родните места ,и града е празен .Интересно ненавиждат София но пак се връщат свърши ли почивката.Точно тези които парадират че са столичани,са новодошли те.Не виждам кои нормален човек ще се хвали или парадира че е кореняк софиянец,при положение че всички сме граждани на Европа.
  • 19 ivo

    0 0 Отговор
    tva nesa magistrali az vseki den patyvam v plovdivska oblast sa ne magistrala a karski pat yjas e na 3 mececa pravq prednicata a karam samo po magistralata tova lie magistrali na bat boiko se pitam az sam rabotil v asfaltova firma i znam 4e vsi4ko se pravi prez prasti bitoma se krade naftata se krade kakav asfalt 4akate da imavsi4ko v bg e mafia i kradci
  • 20 Софийски келеш

    0 0 Отговор
    София не е град,а УНИВЕРСИТЕТ...Това е най-гостоприемния град в България и никой не може да го отрече.Много се учи тук,но по болезнения начин. Цената на която влиза един човек в града е изключително ниска,но ИЗЛИЗАНЕТО от София вече има различна цена.. и не всеки може да си го позволи..а софийските келеши гледаме отстрани.Поздрави!!!
  • 21 GOGO

    0 0 Отговор
    № 15,
    Какво те боли тебе, че говоря нещо на някого си, „който е именно от центъра на София”?!?
    Няма значение дали си от центъра на София или от Чепърленци! Важно е да имаш нещо в главата си и то да ти идва навреме! Истина е, че преди доста години някои много обичаха да парадират, че са от София. Сега вече не - то вече половин България е от София! Истина е, че се познава кой от къде е в дните петък, събота и неделя! А, за това, че ти трябва да отваряш „Гугъл ърт”, за да видиш къде е „Узунджовска” - не се хаби! Отвори една карта на София и ще я намериш!
    Всичко хубаво ти желая! Приятно и безпроблемно пътуване до родното място /на една туба бензин разстояние!/.
  • 22 Александър Стефанов

    0 0 Отговор
    Половин България е от София, но като жители на София, а не като софиянци. Единственото, което ми липсва от онези години е софийското жителство! Оня Ж.Желев го премахна и цялата провинциална с..н се изсипа тук! Безспорно има отделни индивиди, възпитани и образовани. Но 97% са партизано-болшевишко- Те-Ке-Зе-С-арска из..т.
    Напълно подкрепям комшията GOGO! Недей да спориш с такива, за да не си хабиш нервите. Само ние, кореняците ще си спомняме за прекрасните кръчми по централните улици.
  • 23 Александър Стефанов

    0 0 Отговор
    БОЛЯРИНО! Кочината в София я направихтИ виИ. Вместо да си седите по полянките, да окопавате овошки и да гоните пИпИрудИтИ се домъкнахте тук да освините града.

    Коментиран от #26

  • 24 Майната

    0 0 Отговор
    Ти какво очакваш, живееш в голям град, столица какво очакваш ,София да си остане 30 000(примерно) жителя както е била преди 100 години, естествено,че ще се изсипят много хора умни,тъпи, крадци,измамници, това се случва във всяка една столица. Радвай се че още не са дошли чалмите и черните масово. Най-тъпия спор, София срещу "провинцията" !

    Коментиран от #25

  • 25 Jesika

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Майната":

  • 26 лондонър

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Александър Стефанов":

    Аман от червени старчета, които бленуват за цоциализЪма , софийското гражданство и права само за хората на партията.
    Ти бедняко, явно си нямаш нищо с което да се похвалиш и си тръгнал да си изтъкваш софийските корени.
    В Англия, да живееш на село е привилегия само на най богатите, в мегаполиса Лондон живеят само бедняците, 70 % са ИМИГРАНТИ, но не от Англия, а от цял свят!!!!!
    И никой англичанин не е казал нещо против имигрантите, гейовете, черните и т.н.
    Прави си сметката, колко чугун имаш в главата! :)

    Коментиран от #27

  • 27 GOGO

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "лондонър":

    До коментар №26

    Здравей Богаташо,
    Едно време имаше софийско жителство, за софийско гражданство не се е чувало! Сигурно твоята глава е пълна с чугун, та е измътила това!
    Но Александър Стефанов е много прав в едно - човек не трябва да си хаби нервите с такива като тебе! За това, нали си богат, ходи си и си живей на село! Там по-лесно ще можеш да стъпваш върху другите хора и да вървиш нагоре, нагоре - към заветните пари и ... още по-нагоре /дано е така!/ - към рая!
  • 28 магистрален

    0 0 Отговор
    Не зная. защо не работят само по едното платно на Лот 4 (без нанасяне на окончателен пласт), но да го пуснат до края на годината и хората да го ползват. Докато първото платно се утъпква, могат да работят по другото платно и когато стане готово да асфалтират окончателно първото платно. Убедил съм, че колкото и багери да минат, платното не може така се утъпка, както това го прави времето и стана винаги на "вълни".
  • 29 магистрален

    0 0 Отговор
    Не зная. защо не работят само по едното платно на Лот 4 (без нанасяне на окончателен пласт), но да го пуснат до края на годината и хората да го ползват. Докато първото се платно се утъпква, могат да работят по другото платно и когато стане готово да асфалтират окончателно първото платно. Убедил съм, че колкото и багери да минат, платното не може така се утъпка, както това го прави времето и стана винаги на "вълни".