Last news in Fakti

7 Февруари, 2013 18:16 1 307 4

България ще настоява за средства от ЕС за изваждане на 4-те реактора на АЕЦ

  • българия-
  • средства ес-
  • изваждане 4 реактора
България ще настоява за средства от ЕС за изваждане на 4-те реактора на АЕЦ - 1
Снимка:БГНЕС

„В Брюксел България ще отстоява позиции за по-голяма европейска подкрепа за справяне с младежката безработица и  за осигуряване на финансиране за извеждане от експлоатация на четирите ядрени реактора на АЕЦ „Козлодуй“. Това съобщи министър – председателят Бойко Борисов преди днешното редовно заседание на Европейския съвет.

„Целта ни е България да получи повече от това, което усвояваме до сега от еврофондовете и имаме като финансова рамка“, допълни българският правителствен ръководител и още веднъж подчерта, че „страната ни е финансово дисципилинирана и това го е изстрадал българският народ“. По думите на премиера България изразходва средствата от еврофондовете за инфаструктурни проекти, екология и админстративен капацитет – области, касаещи всички европейски държави, защото повечето средства са насочени към по-чиста природа и по-добър административен капацитет.

„През България минават пет основни транспортни коридора и именно това е стратегията и на Великобритания, Германия, Франция, и на другите държави - донори - за засилване на връзките на Европа с Азия“, допълни министър-председателят.

По време на двудневните дебати на заседанието на ЕС държавните и правителствените ръководители на държавите-членки на Съюза обсъждат многогодишната финансова рамка 2014-2020 г., търговската политика на ЕС и външнополитическите отношения на ЕС с някои страни.

Акценти в българската позиция са постигане на максимално възможното увеличение на средствата за страната спрямо настоящата многогодишна финансова рамка в общия национален пакет; осигуряване на възможно най-високо финансиране за Кохезионната политика;запазване на нивата на финансиране за страната ни по Общата селскостопанска политика.

В първия ден от заседанието на Европейския съвет министър – председателят Бойко Борисов участва и в среща на групата „Приятели на Кохезионната политика“.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 трайчо

    0 0 Отговор
    Агент БУДА пак плещи глупости.
  • 2 tati

    1 0 Отговор
    Омръзна -!!!!!- Ми от този тъп ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ , изключиха ни работещи добре блокове, съсипват ни промишлеността, само глоби за щастливи животни , и нещастни хора.Получават заплати повече , от канцлера на Германия .ТОЗИ СЪЮЗ Е ИЗЛИШЕН !!!!!! НИЕ НЯМАМЕ МЯСТО В НЕГО. Този който провежда тази политика , ще се наложи да си ходи от власта . Ще гласуваме за онзи - който ни обещае излизане от ГЛОБАЛНОТО ЕВРЕЙСКО УПРАВЛЕНИЕ --- НОРМАЛНА И РЕАЛНА ПРАВОВА ДЪРЖАВА !!!! ДАЛИ ТОВА ЩЕ Е СИДЕРОВ , ИЛИ г-жа ТАТЯНА ДОНЧЕВА ????? Ще видим на изборите ????????????
  • 3 СССР

    0 0 Отговор
    защо да говори глупости напротив борисов си защитава личните интереси а те са много изгодни да закрие и останалите блокове на аец козлодуй за аец белене позицията му е ясна и така ще си продава със сигурна печлаба тока от собствените си вецове знаеш ли колко веца има борисов над 5 са сега разбра ли че не са глупости а за веца не трябва да купува въглища или газ или мазут или каквото ида е за да произвежда ток само трябва да отвърти кранчето на водата за да се задвижат турбините сега стана ли ви ясно защо толкова много иска да се закрие аец козлудуй и да не се прави нов който е вече почти готов но той ви показа друго за да не си кацете ето почти си имаме още един аец и точисто нов който ще ни осигури още над 20 години ток

    Коментиран от #4

  • 4 трайчо

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "СССР":

    Абе на теб кой ти даде основно образование?