Last news in Fakti
  Тема: Украйна

10 Април, 2022 11:21 6 253 18

Опасност от силно нарушаване на производството в Германия за 2.5 години

  • русия-
  • украйна-
  • германия-
  • газ-
  • отказ-
  • икономика-
  • последствия

Това ще стане в случай на рязко отказване от руските енергийни суровини

Опасност от силно нарушаване на производството в Германия за 2.5 години - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Михаел Хютер – директор на Института за германска икономика в Кьолн, смята, че рязкото отхвърляне на руския газ би провокирало значителна част от спирането на производството в Германия. „Това би означавало две години и половина прекъсване на производството в централните райони. Ако производството спре за година или повече, тогава тази ситуация вече не може да бъде решена с помощта на помощи и субсидии“, каза експертът в интервю за неделния вестник Welt am Sonntag.

Според Хютер, в този случай броят на безработните ще се увеличи с 2-3 млн. Ситуацията с индустрията и проблемите на пазара на труда ще бъде по-сериозна, отколкото по време на пандемията.

Още новини от Украйна

За това, че Германия не може спешно да откаже руския газ, говорят както германски експерти, така и политици. Според официалната прогноза на Министерството на икономиката на Германия, пълната независимост от газта от Руската федерация ще бъде постигната до лятото на 2024 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 39 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Меркелица

    58 5 Отговор
    Стягайте коланите!
  • 2 Русенец

    86 8 Отговор
    Ха ха ха могъществото на западната икономика. Илюзиите се сриват, когато реалността почука на вратата. Дори и троловете вече нямат какво да лъжат. С какво ще си заработите центовете, бросуци?
  • 3 Луч

    43 13 Отговор
    Ще си платите за глупоста да се съюзявате с луди диктатори.
  • 4 Допе машини

    73 7 Отговор
    Бухайте оше санкции и ша са опрайте. Ще имате нужда от, такова възстановяване,като след Втората Световна война
  • 5 Само така!

    39 2 Отговор
    Дръжте се докрай,като храбрите иранци!

    Коментиран от #7

  • 6 Русия

    40 3 Отговор
    Ги разцъка всички, всички които търпят игото на Германия ще бъдат отмъстени , да видят какво е да зависиш от друг
  • 7 Saguaro

    33 4 Отговор

    До коментар #5 от "Само така!":

    Слава на Иран и на иранския народ борещ се срещу агресора.
  • 8 Рошко

    34 1 Отговор
    Ами има решение, Европа ксто почне да гони краварските дипломати мястото им е в обора
  • 9 От чужбина

    37 2 Отговор
    Каквито и глупости да бръщолевят, няма как втечнения газ от Америка да е по-евтин от руския. Германия може да построи допълнителни терминали за втечнен газ и да има газ в изобилие, НО, НО, НО ЦЕНАТА ще е много по-висока. А газа се ползва не само за отопление и производство на електричество. Ползва се за производство на изкуствени торове за селското стопанство. Отделно от това за да се изоре земята и да се прибере реколтата си трябва много НАФТА за тракторите и комбайните. Сещайте се какви ще са цените на храните в края на тази година когато се започне употребата на новата реколта. А Германия може да си има газ в изобилие... ама за какво ще и е, ако стоките и са скъпи и непродаваеми. За сега няма как да замените газта като суровина за изкуствените торове, със ток от соларки и перки не става. Тракторите също не работят на ток, дори да е от АЕЦ. Колкото и соларки и перки да инсталирате те ще са само в частична полза. В крайна сметка както казват някои - Европа се подложи на Америка за дойна крава. Като бъде издоена ще отиде в кланицата за месо.

    Коментиран от #16

  • 10 BG BG

    4 1 Отговор
    ПРОИЗВОДСТВОТО НА ДЖАМИИ ЛИ ?
  • 11 COMMENTATOR

    24 0 Отговор
    Ще гризнем дървото всички!!!
  • 12 4922

    13 2 Отговор
    тъпи шваби
  • 13 Гнида

    10 0 Отговор
    Споко , Китай прави всичко , да си внасят .
  • 14 днес

    16 0 Отговор
    Само Кокор и Простото не могат да разберат, че без руски газ - спира цялата икономика, но за това трябва акъл, а не принтирани дипломи от чужди учебни школи......
  • 15 elin

    14 0 Отговор
    Европа никога няма да е тая Европа която я знаехме.Нямаха военни разходи (Съветският съюз до 1990 година е построила общо около 500 подводници средна цена по 2 милиарда долара ако бяха отишли в инфраструктурата или икономиката ?) и всеки Марк и Евро влагаха в икономиката при ниските Руски енергоносители бяха конкурентоспособни но това е вече минало. С високите енергийни разходи и Китайската икономическа конкуренция особено в ИТ технологии ще се превърнат в колония на САЩ. Вече няма страни които може да окупира ( няма военnа сила ) и светът е распределен между големите сили.Надявайки се ,че от Украинската война ще излезе " победител " е пълен провал със санкциите си ще се самоунищожи много по-бързо.( имайте търпението след няколко месеца картината ще е реална и ясна)

    Коментиран от #18

  • 16 Петър Уралски

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "От чужбина":

    Ти нещо, а? Чета: "...да има газ в изобилие" през терминалите за втечнен газ. Очевидно ти знаеш нещо, което абсолютно никой в света не знае за да твърдиш това. Никой няма газ в изобилие! Американците могат да им дадат макс 15 млрд. за година - заявиха го в прав текст, Катарският министър на енергетиката каза "Нямаме свободни количества газ в момента, можем да доставяме повече в ЕС чак през 2027 когато се разработи находището ни и построим заводи за втечняване. Освен това за да стане това, трябва да се отмени енергийният пакет." През ТАНАП още макс 5 млрд., от Норвегия още макс 6 млрд., от Африка още 3 млрд.... Както и да ги смяташ са макс 30-35 млрд. допълнителни. Само, че сега купуват от Русия 200-255 млрд. на година, а взеха и решение да запълнят хранилищата на 90%. Моля светни ни - от къде ще дойде изобилието?
  • 17 Дянков

    1 0 Отговор
    Симбиоза . Иначе единия организъм умира.
  • 18 stan40

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "elin":

    Докога простаците ще се радват на това, че те са зле, но имало и по-зле?