Last news in Fakti
  Тема: Украйна

27 Април, 2022 14:15 4 052 26

Огромни загуби за компания, която спря дейността си в Русия

  • visa-
  • русия-
  • напускане-
  • загуби

Досега Visa загуби 60 млн. USD

Огромни загуби за компания, която спря дейността си в Русия - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Visa претърпя загуба в размер на 60 млн. USD, след спирането на дейността си в Русия. Съответните данни се съдържат в тримесечния ѝ отчет. Приходите на компанията за периода януари-март на текущата година, възлизат на 7,2 млрд. USD, което е с 25% повече в сравнение с предходната година. Нетната печалба на Visa възлиза на 3,6 млрд. USD и също нараства на годишна база - с 21%.

В същото време компанията отбеляза, че през последните три- и шестмесечни периоди, Visa „претърпя административни загуби в размер на 35 млн. USD в резултат на деконсолидацията на дъщерно дружество в Русия“. „Също така похарчихме 25 млн. USD, за да подкрепим нашия персонал в Русия и Украйна“, казаха от компанията, като подчертаха, че през последните шест месеца Visa е получила само 4% от приходите си в резултат на операции в Руската федерация.

Още новини от Украйна


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЛЕВНЬО

    47 2 Отговор
    Е не бе! В тази ситуация само продажниците на американските служби в България ще забогатеят Киро Петков ще е с най-големи хонорари!
  • 2 Левски

    61 4 Отговор
    Пак ще питам? Що не говорите за рублата? Там е доста интересна ситуацията? Рублата е толкова скъпа колкото не е била през последните 15 години като постига нови и нови рекорди! Браво Путине! Преди войната един долар струваше 81 рубли а днес близо два месеца след войната след огромните западни американски санкции един долар се разменя за 73 рубли санкциите действа доста добре на руската икономика и правят руснаците доста богати!

    Коментиран от #11, #21

  • 3 Студопор

    47 2 Отговор
    Нека де... Те сами се оттеглиха, никой не ги е гонил. Сега "олеле майко"... Каквото повикало, такова се обадило.
  • 4 Интересно

    40 0 Отговор
    Много интересно. Нещо се обръща палачинката.
  • 5 СороспийкаСПръснатаФунийка

    6 5 Отговор
    Настоявам могучая да сдохне веднага!
  • 6 Така така....

    33 1 Отговор
    Ще се сетят сами. Като и останалите отбележат загуби в милиони долари за първото тримесечие ще счетат спирането на дейността на руска територия като голяма грешка. Сами се надиграват като подскачат по свирката на другите. Да им е честито!
  • 7 Капиталисть

    25 1 Отговор
    Интереса клати феса. А като стане дума за загуби в милиони или милиарди тогава ще запеят друга песен.
  • 8 Абе, Факти, за такава

    7 7 Отговор
    компания като Виза, 60 млн. са джобни пари за семки ! Да ви имам представите за ОГРОМНО! Няма да ви казвам, какво е огромно за сферата от живота дето Венелинчето е много навътре !

    Коментиран от #14, #22

  • 9 ха сега де!

    7 1 Отговор
    Добре де, как може да загубиш нещо което още не си спечелил? Какви загуби, какви 5 лева? Това, че някой е имал желание да спечели и си е въобразил даже сумата, но обстоятелствата са му попречили да осъществи мечтата си не е никаква загуба, а грешно направена сметка. Можеш да загубиш само това което вече имаш, но никога това, което нямаш и не си имал!
  • 10 Гледам и виждам

    23 3 Отговор
    Та викаш.....щели да фалират Русия със санкии, а? Контра ударът на Путин ги прати в девета глуха а тяхните санкции и изтегляне от Русия им стопиха банковите сметки. И това е само началото, ще има и още по- големи загуби или фалити. Ще следя с интерес
  • 11 Лъжеш руснако,

    2 16 Отговор

    До коментар #2 от "Левски":

    виж курса на рублата за последните 15 години. Откъде ви намират такива невежи ?
  • 12 Интересно

    20 0 Отговор
    Май вместо да му извадят очите, му изписаха вежди. Едните ще печелят от продажба на оръжие а другите ще плачат за нереализирани печалби.
  • 13 Поговорка

    15 0 Отговор
    "Кой каквото сам си направи, никой друг не може."
  • 14 Джобни,а?

    10 0 Отговор

    До коментар #8 от "Абе, Факти, за такава":

    А по-нататък? Това дори не е началото..
  • 15 Ехееее

    6 4 Отговор
    от статията излиза, че от печалба няколко милиарда, са имали разходи за няколко милиона, отишли за обезпечаване на служителите им в Русия. Това ли е великата загуба бе ???????????
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Голем смях

    4 14 Отговор
    ХАХАХАХХ 7,2 милиарда приходи само за три месеца...а милите те ..загубили 60 млн. от бедная Россия..Капка в морето ...не ,в океана.На кого му пука какви са загубите в тази допотопна страна.Може ли убийството на деца ,убийствата на мирни хора и разрушената страна да се измерват в загубата на някакви кирливи долари от кирлива държава като руската п.е.дерация.Скоро няма да е и п.е.дерация.

    Коментиран от #23

  • 19 Гост

    15 0 Отговор
    Абе, в тази редакция не си ли говорите?!! Тази информация я писахте днес, преди няколко часа /в 10:33, ако трябва да съм по-точен/!
    Защо пълните сайта с "плява"?!
    По темата - това са "дребни" пари за тази фирма, но това е началото. С всеки изминат ден продължават да губят пари.
  • 20 АУУУУУ

    4 7 Отговор
    ОГРОМНИ ЗАГУБИ ОТ 60 МИЛИОНА..... И УВЕЛИЧЕНИЕ ПРИХОДИ НА 7,2 МИЛИАРДА.... ЗА ВСИЧКИ ПЕНСИОНЕРИ КОИТО ПЛАМЕННО ЗАЩИТАВАТ РУСИЯ, УТОЧНЯВАМ... НАМАЛЯВАТ ВИ ПЕНСИЯТА С 60 ЛЕВА... НО СЪЩО ТАКА ВИ СЕ УВЕЛИЧАВА СЪС 720 ЛЕВА.. КОЙТО НЕ Е СЪГЛАСЕН С НАМАЛЕНИЕТО ОТ 60 ЛЕВА,... ДА МИ СЛОЖИ МИНУС 😂😂😂😂😂
  • 21 Майстор на спорта

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Левски":

    Старо инфо - вчера и днес вече тества ниво 70, неуспешно засега. Пробие ли, ще спре чак на около 50, както прогнозира преди 2 месеца Михаил Мишустин. Иначе е интересно, че за последно е била толкова преди 2 години.
  • 22 Случаен минувач

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Абе, Факти, за такава":

    Ти хал-хабер си нямаш от корпарации ще знаеш. 60 милиона били джобни! Всеки цент е важен, не долар! Не четеш ли:"Visa е получила само 4% от приходите си в резултат на операции в Русия". 150 млн.население носи само 4% приходи + 60 млн. загуба - това е направо трагичен резултат! Уви акционерите на Visa не са толкова умни като теб и веднага реагираха на борсата.
  • 23 Jul Models

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "Голем смях":

    Отговора на въпроса: На кого му пука какви са загубите в тази допотопна страна? НА АКЦИОНЕРИТЕ ИМ, който недоволни заради загубите на "капките в морето" взеха да продават акции. Защото те не гледат числата като такива, а ефективността от операциите. Ти може и да не правиш разлика между приходи и печалба/загуба, но те за това са инвеститори за да правят. И за това имат много пари - поради същата причина поради, която ти нямаш!
  • 24 хахуха

    3 0 Отговор
    не знам ама 1000 м к газ 7000 рубли в русия а на запад 1300 $ ....
  • 25 Щирлиц

    1 0 Отговор
    Вякой не е ходил в часовете по математика. Visa имат печалба от 3.6 милиарда за тримесечие, като само за последните 2 дни (28.04.22) капитализация й се е увеличила с 44.7 млдр и вече е $448.53 млрд. На фона на тези суми, загуба в Русия от 60 млн (0.06 млрд) се нарича "огромна". Това е сума 750 пъти по-малка от положителната капитализация само за 2 дни!
    За сравнение - човек с 1400 лв заплата да загуби 2 лв ще е "огромна загуба ".
  • 26 Винету

    0 0 Отговор
    Някой друг ги е взел тия пари...като не ги искат