Last news in Fakti
  Тема: Украйна

9 Юни, 2022 08:47 1 993 1

Всеки втори бизнесмен вижда перспективи за ръст

  • русия-
  • икономика-
  • бизнес-
  • оптимизъм

Руските предприемачи са оптимисти

Всеки втори бизнесмен вижда перспективи за ръст - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Всеки втори предприемач в сферата на малкия и среден бизнес в Русия вижда нови възможности за развитие на бизнеса си през следващите 2 години, сочи проучване на Банка Откритие. „Над половината от анкетираните (52%) заявяват, че през идните 2 години бизнесът в Русия ще има перспективи за развитие. 23% смятат, че нищо няма да се промени по отношение на развитието на бизнеса през следващите 24 месеца, се казва в доклада. Според 14% ситуацията ще се влоши, останалите се затрудняват да оценят перспективите в настоящата ситуация.

Според проучването, сред необходимите и подходящи мерки за подкрепа в настоящата икономическа ситуация, предприемачите най-често посочват данъчни облекчения и данъчни ваканции (57%), преки държавни субсидии за развитие на бизнеса (35%), държавно регулиране на цените на суровините и материали (31%). В същото време 27% от малките и предни предприятия (МСП) смятат рязкото намаляване на лихвените проценти по кредитите като такава мярка, а само 17% разглеждат кредитни ваканции.

Още новини от Украйна

Според проучването 45% от МСП не планират по някакъв начин да променят работата си през следващите шест месеца, 20% обявяват намерението си да развият и разширят бизнеса си през втората половина на 2022 г. 12% искат да намалят мащаба на бизнеса си през този период, останалите се затрудняват да преценят как ще се развиват компаниите им до края на годината.

Проучването е проведено през май 2022 г. върху представителна извадка от 400 микро, малък и среден бизнес в градове с население над 100 000 души.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Червен интернационал

    5 0 Отговор
    Руските "бизнесмени" като българските....Лесно се започва с едно-две куфарчета.....