Last news in Fakti

18 Юни, 2013 19:18 3 506 1

Освободиха Съвета на директорите на БЕХ

  • бех-
  • съвет на директорите-
  • смяна

Осъждан енергиен шеф влиза в борда на директорите на БЕХ

Освободиха Съвета на директорите на БЕХ - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев освободи Съвета на директорите на Български енергиен холдинг (БЕХ), съобщават от ведомството.

С решение на министъра са освободени шефът на БЕХ Михаил Андонов, както и членовете Божан Стоянов и Тодор Шопов.

Новоизбраните членове на съвета са Боян Боев и инж. Георги Христозов, досегашен шеф на "М\арица Изток 2".

„Марица Изток 2” се оглавява от Георги Христозов, чиято кариера започва от времето на синьото правителство на Иван Костов, който го назначава за шеф на ТЕЦ "Брикел". По времето на НДСВ успява да приватизира "Видахим" чрез приятеля си Борислав Лоринков. Тогава приятелката му Севдалина Димитрова е назначена за изпълнителен директор на завода за гуми. През 2007 г. Христозов се заиграва с БСП, а Петър Димитров му прави жест, като го назначава за шеф на ТЕЦ "Марица-изток 2". Христозов е осъден през 1989 г. за валутни престъпления  и е реабилитиран през 1991 г.  До 2010 година не е имал право на никакъв достъп до класифицирана информация причина, за което е че по Закона за класифицираната информация той нямал право да получи такава. Незнайно как в края на 2010 година получава ниво „Поверително” в противоречие със закона, за да може да остане шеф на „Марица Изток 2”, което управлява и до момента. Съставен му акт от Агенцията за държавна и финансова инспекция за това, че е назначил охранител на повереното му енергийно дружество без провеждане на обществена поръчка. До днес бе готвен и за заместник-министър на енергетиката, но явно лобитата не са се договорили за него.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    0 0 Отговор
    Честито!!.. или по-скоро Честитутка!!!