Last news in Fakti
  Тема: Украйна

12 Ноември, 2022 08:53 2 598 17

Най-голямата европейска икономика търси алтернатива на Китай

  • германия-
  • кономика-
  • доставки-
  • суровини-
  • алтернатива

Германия може да създаде държавен фонд за осигуряване на доставките на суровини

Най-голямата европейска икономика търси алтернатива на Китай - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Германия обмисля възможността за създаване на държавен фонд, който да гарантира доставките на суровини за страната, съобщава Bloomberg, позовавайки се на правителствени документи.

Отбелязва се, че Германия е все по-загрижена за осигуряването на доставките на суровини от първа необходимост, които ще позволят на страната да направи преход от изкопаеми горива. Берлин се стреми да намери алтернативни на Пекин доставчици на тези ресурси.

Още новини от Украйна


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Свършиха евтините

    36 5 Отговор
    суровини за вас. Продължавайте да търсите.

    Коментиран от #11

  • 2 Госあ

    36 4 Отговор
    “ Китай притежава най-големите запаси в света от волфрам, калай, антимон, цинк, молибден, олово, живак и други цветни метали, а запасите от редки метали надхвърлят запасите на всички страни по света, взети заедно.” География, Шолци, география хахахаха
  • 3 Попрепил с бира

    25 4 Отговор
    Алтернативата на Китай е Нарния или Атлантида.

    Коментиран от #9, #16

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 да търсят , може и с металотърсач

    23 2 Отговор
    Алтернативата на ЕС е Буркина Фасо ......ега ти и смешната история .
  • 6 Рошко

    25 3 Отговор
    Му ахаха отде, вместо да слушате краварите им покажете пътя за оборс а не си режете клона на който седите.. Ресурсите са на изток то без това в Германия вече бавно и славно върви като към комунизма де се обърнеш едни и също цени
  • 7 Флин

    38 2 Отговор
    Шолц не беше ли преди около седмица в Китай? Май сега става ясна причината за посещението. Ходил е да проси и са го резнали като краставица
  • 8 ЗАЩОТО

    25 3 Отговор
    КИТАЕЦА ПОКАЗА НА ЕС ЕСОВЕЦА НАЙ ДЪЛГИЯ ПРЪСТ НА ЛЯВАТА СИ РЪКА , ЗАТОВА .....АМА КЪСНОООО....!
  • 9 Госあ

    21 3 Отговор

    До коментар #3 от "Попрепил с бира":

    Те, нацистите открай време си падат по езотерика с висши раси. Може пък да са открили Нарния хахахаха
  • 10 Гост

    22 1 Отговор
    Страната, която превръща жителите си в изкопаеми, щяла да се отърси от полезните изкопаеми.
  • 11 Русенец

    21 1 Отговор

    До коментар #1 от "Свършиха евтините":

    Оказва се, че суровини ще има за тях. ООН поискало да падне забраната за внос на руски торове. Какво е договорено насреща с руснаците не знам.
  • 12 ТРЕНД

    13 2 Отговор
    Инфлацията е следствие санкциите към Русия, и еко нагласите, въглеродните санкции, направиха паника. ЕС и светът се наслаждаваще на турбокапитализмът на Путин. Плутократите в Русия завладяха светът чрез евтини продукти въз основа на евтин труд, евтина енергия и евтини такси, субсидии. . Металургия, торове, и други, така са конкурентни на световният пазар, и това положение се подкрепя от богатите страни - ползващи тези продукти. Без евтин азотен тор от русия, жито, метали, енергия, е инфлация.
  • 13 ТРЕНД

    7 5 Отговор
    Печатане на пари било причина за инфлацията? Криптовалутата е за 1000 милиарда долара, и търгуването с електронни пари повишава ликвидността на банките. Но празни складове няма, няма повишени доходи и потребление, пък и самата инфлация реже потреблението. Грипът реже потреблението - като краде доход чрез лекарствата. Инфлацията е следствие санкциите към Русия, и еко нагласите, въглеродните санкции, направиха паника. ЕС и светът се наслаждаваще на турбокапитализмът на Путин. Плутократите в Русия завладяха светът чрез евтини продукти въз основа на евтин труд, евтина енергия и евтини такси, субсидии. .................................... (В България има фирми които съществуват и са конкурентни само защото плащат ниски заплати, ползват евтин ток и ниско облагане. Може държавата да дава пари за ноу-хау и технологии, така - че предприятието да плаща в пъти повече. Но много предприятия ги имат това ноу-хау и технологии, но са конкурентни заради ниско платен труд и енергия и данъци. Металургия, торове, и други, така са конкурентни на световният пазар, и това положение се подкрепя от богатите страни - ползващи тези продукти. Руските олигарси правят евтини продукти и нямат конкуренция заради ниско платен труд, данъци и енергия. СВЕТОВНАТА КОНЮНКТУРА ГО ИЗИСКВА - БЕДНОСТ ДА ИМА.)
  • 14 уви ФАКТ

    14 1 Отговор
    1980 г- 1 кифла струва 0.10 лв. 2021 година- 1 кифла струва 1.5лв. И така с всяко нещо. при 100 лева минимална заплата, купуващи значи - колкото сегашни 1500 лева. ПРИ НЕСРАВНИМО КАЧЕСТВО. 33 години стягане на коланите за постигане на по-нисък стандарт. ........... В социализмът можеше да има заповед всички стоки да падат с 3% всяка година, и доходите да растят с 3%. НАЙ-МАЛКО! Което предприятие не изпълнява се глобява с 3% от добавената стойност. Данъците да са 12% от добавената стойност. Едно кисело мляко тогава струва 23 ст. едно предприятие прави 700 000 млека, добавена стойност 10 ст. - 5 ст. за работни заплати. Тоест за заплати 35 000 лева, при 350 работници, се пада заработка 100 лева на човек на ден. НРБ - 2022 = КНР - 2037 г.

    Коментиран от #17

  • 15 Верно ли

    16 1 Отговор
    Хахаха, и къде я търси тази алтернатива? На Марс ли? Даже не мога да си обясня как политиците се изродиха в евтин корпоративен слугинаж... Ние си мислехме, че това е запазена марка за нашата територия, но фактите ежедневно го опровергават.
  • 16 Всъщност...

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Попрепил с бира":

    и Нарния, Теле-маре-АНците - телмарианци, Telmarines - Далечно море, и Атлантида - река Атлас - Тлос, се намират в България до Черно море. Ха-ха.
  • 17 Рошко

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "уви ФАКТ":

    Да ама алчност как се засища, виж един меринджей колко получава в днешно време