Last news in Fakti

22 Февруари, 2014 15:39 1 568 0

Шефът на борда на "Слънчев бряг" АД сам иска да напусне

  • иво мариноов-
  • слънчев бряг

Бившият зам. министър и все още действащ председател на Съвета на директорите на "Слънчев бряг" АД Иво Маринов е изпратил писмо до министъра на енергетиката, икономиката и туризма с настояване да бъде освободен като член на борда, научи "24 часа".

В спазване на Търговския закон обаче това може да стане след свикване на Общо събрание на акционерното дружество.

"Слънчев бряг" трябваше да се сдобие с нови шефове още в края на м.г. Общо събрание на АД-то с тази цел бе проведено на 23 декември, но след подмяна на проектосъстава в последния момент Комисията по финансов надзор отмени решенията на органа в тази му част. След това коригира частично позицията си и призна трима от директорите за законно избрани - Йордан Георгиев, Светлодара Петрова и Румен Кулев.

Те направиха опит да се впишат в Търговския регистър, но той се оказа неуспешен, тъй като междувременно миноритарен акционер атакува в съда законността на събранието.

Така "Слънчев бряг" АД е сред малкото търговски дружества в доминиращо държавно участие, в които ръководството не е сменено след изборите през май м.г. Още по-парадоксално е, че действащият все още изп. директор на курорта - Златко Димитров, е общински шеф на ГЕРБ в Несебър.

Най-вероятно след писмото на Иво Маринов принципалът ще насрочи ново Общо събрание, в закона обаче не бил регламентиран срок, в който това да стане.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА