22 Април, 2014 11:22 1 344 1

Зелена светлина за Lafka в Бургас

  • lafka

Касабов към Людиев: Давате кървав курбан

Зелена светлина за Lafka в Бургас - 1
Снимка: Gramofona.com

След два часа разгорещени спорове и дебати, Общинският съвет в Бургас прие поправки в Наредбата за преместваемите обекти и реално даде възможност на големите фирми да изграждат вериги от павилиони за продажбата на вестници, пакетирани стоки, цигари и вестници, предаде Gramofona.com.

25 гласа бяха необходими, за да станат факт спорните поправки, които вдигнаха на бунт дребните търговци в града. Вече има фалирали колеги, които не успяха да издържат и месец след като Lafka отвори първите си павилиони, заяви в залата на местния парламент председателят на Асоциацията за защита на дребния бизнес Николай Димитров.

Той припомни, че през 2010 год. именно ГЕРБ поискаха и въведоха изискването едно юридическо лице да стопанисва един преместваем обект. Тогава са били премахнати 70 павилиона, закрити са били и обекти на хора, теглили заеми. Четири години по-късно ограничението отново е премахнато.

Според приетите корекции, павилионите вече няма да се отдават на принципа „едно лице – един обект”. Това, според дребните  търговци отваря вратите на монополите и легализира инвазията на веригата Lafka. „Ние няма от къде да извадим толкова пари и да кандидатстваме за повече от един павилион. Взимате ни хляба”, коментираха търговци, които протестираха пред общината.
 

Търговците коментират обаче, че икономическите условия в момента са различни и те не биха могли да предложат по-изгодни оферти от големите фирми. „Ако сега дойде голяма компания за сладолед и поиска всички точки, ние няма да сме конкурентни на нея и ще загубим”, коментира още Димитров. Съветниците от НФСБ открито обвиниха колегите си от ГЕРБ, че са получили комисионни, за да вкарат докладната и да я гласуват.

„Това е най-добрият град за кражби и продажби”, заяви Валентин Касабов. Той обяви, че знае кои са съветниците, получили пари и сумата, която са взели заради докладната. Според Касабов, входирайки предложението, Димитър Людиев дава кървав курбан от дребните търговци и обикновени бургазлии.

Според вносителят на докладната обаче, тя е изготвена, за да защитава интересите на търговците. Това предизвика бурно недоволство от присъстващите в залата. Те обвиниха Димитър Людиев в лъжа и бяха категорични, че тази докладна не е била обсъждана с тях, а те на са давали съгласието си за нея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пламен петров

    0 1 Отговор
    поредните тролове в бургас.
    Как успяха да свържат европеевски и герб

    Здраво им промиват мозъците