Last news in Fakti

19 Август, 2014 08:00 3 147 0

Видинчанка охлажда трупове в гараж

  • печата

Преглед на печата

Видинчанка охлажда трупове в гараж, шокира в. „Труд“

Частна траурна агенция във Видин е превърнала гараж в морга. В помещението редовно се докарват трупове на починали хора, които се съхраняват в камера за месо. За случая сигнализираха “Труд” възмутените от случващото се пред очите им собственици на жилищни имоти на ул. “Феликс Каниц” в кв. “Акджамия”. Те са събрали подписка срещу собственичката на агенция “Тера” Анна Анриева, която съхранява труповете по 2-3 дни в гаража до къщата си. И чакат проверката на санитарните инспектори. “Сутрин в 4 часа вкарват трупове в гаража. Носят ги в одеяла. Просто е ужасно!”, оплакаха се хората от района. “Мирише, не се издържа. Климатикът - бучи. Къпят ги зад гаража, а водата тече на улицата”, твърди 22-годишният Марио Иванов. „Единственото, което правя, е да облека трупа и го вкарвам вътре”, заяви Анриева.

Съдът в Италия потвърди 20 години затвор за Брендо, съобщава в. „24 часа“

Присъдата на Евелин Банев-Брендо е била потвърдена от Апелативния съд в Милано на 11 юли. Това каза за “24 часа” адвокатът на българина Марио Бруза. Едва към средата на октомври обаче ще се разбере мотивацията на съдиите, тъй като до средата на септември италианските съдилища и правосъдие са във ваканция. Това означава, че най-рано през октомври защитата на Брендо може да обжалва на трета инстанция - пред Касационния съд. Според адвокат Бруза всички присъди на българите около Брендо, осъдени по т.нар. дело “Кокаинови крале” от съда в Милано през юли миналата година, са били потвърдени от Апелативния съд в същия размер. Негативният сценарий за Брендо е, ако Касационният съд в Италия потвърди и на трета инстанция присъдата му - след това ще трябва да си изтърпи наказанието. И в този случай обаче има някаква вратичка.

БДЖ дари на Мизия 56 декара за селище, изтъква в. „Преса“

БДЖ ще прехвърли безвъзмездно на община Мизия 56 дка земя за стопанисване. За да избегне тромавата чиновническа процедура по деактуване на държавна земя за фургонното селище, бедстващата община се обърна директно за помощ към служебния транспортен министър. Бъдещият временен дом за останалите без подслон хора трябва да бъде на площадка в гаровото пространство на спряната от експлоатация теснолинейка. От транспортното ведомство реагираха веднага и вчера пристигнаха експерти от БДЖ, отговарящи за инфраструктурата. След направения оглед стана ясно, че за стопанисване на община Мизия ще бъдат прехвърлени 56 дка земя, съобщиха от кризисния щаб. Разчистването на терена започва веднага, а до седмица на мястото ще бъдат прекарани ток и вода. Следващата стъпка е бетониране и монтаж на фургоните.

80% от младите лекари стягат куфарите за чужбина, алармира в. „Стандарт“

Това показват данните от анкета сред десетки медици от цялата страна до 40 години. Тя е направена от четири организации - Асоциацията на студентите медици в България, Фондация "Остани", Асоциацията за развитие на медицинската общност и Български лекари за европейски стандарт на специализация. Основната причина, поради която младите лекари искат да напуснат България, е ниското заплащане и остарелите условия за работа. Най-предпочитаната дестинация за медиците е Германия. 50% от желаещите да напуснат България се насочват натам и в момента учат езика. Според медиците без промени до 2020 г. страната ни ще остане без специалисти. За да останат тук, лекарите настояват за минимална заплата от 2500 лв. и 1500 за специализантите. Това не е невъзможно да се направи, в Полша вече се случи, дават пример медиците.

Ескалация на протестите заради КТБ, прогнозира в. „Дума“

Ескалиране на протестите и засилване на натиска върху държавните институции прогнозира вчера участник от групата в социалната мрежа, която настоява за защита на интересите на вложителите в КТБ. Очаква се и намесата на европейски съдилища, съобщи юристът Даниел Божилов, който посочи, че дори се обсъжда възможността да се поиска спешна помощ от Европейския съд в Люксембург, така че да е заявен един иск, който да се разгледа в много кратък срок от време за нарушаване на общностното законодателство. Очевидно никой от ръководството на БНБ не се интересува от случващото се с КТБ, заяви Божилов. По думите му от Централната банка не се интересували от акционерите в КТБ, които трябвало вече да бъдат поканени официално и да предложат решение на казуса с банката. Липсата на действия от страна на БНБ е причина протестите, свързани с КТБ, да ескалират.

Слай подари на Дарина Павлова късметлийски пръстен, пише в. „Монитор“

Силвестър Сталоун подари на Дарина Павлова един от специалните пръстени, които носеше самият той по време на снимките на „Непобедимите”. Мадам Мулти сама се похвали с армагана, като си пусна снимка в социалната мрежа Twitter. Коментарът й под фокуса беше повече от закачлив “Ей, и аз се уредих с един от късметлийските пръстени на Слай. Това е много добре”. Не става ясно кога точно Сталоун е дал на Дарина пръстена. Тези пръстени са направени от българските художници и декоратори от Bird Art Studio. И в третата част на екшъна накититe имат подобаващо присъствие. Слай дори подарява своя пръстен с череп на тежко ранения герой на Тери Крюз, който се възстановява в болница. Междувременно резултатите от бокс-офиса на „Непобедимите 3” в Северна Америка не са обнадеждаващи.

Клошар се разполага в 12 имота на морето, брои в. „Новинар“

Клошар от варненския квартал „Виница” се разполага нашироко в цели 12 имота между Златни пясъци и Шкорпиловци. Това обаче, за жалост на мъжа, е само на хартия, защото той е поредното подставено лице в схемите с имоти. В случая схемата е част от мошеничествата, в които е обвинен кметът на варненския район „Младост” Христо Христов, който беше арестуван миналата седмица, съобщиха от прокуратурата. Клошарят придобил собствеността си, след като бил въвлечен в познатата схема, в която Христов се явявал посредник между брокерката Веселина Спасова и служители в районните администрации в града. Именно те му давали информация за имотите с неплатени данъци, които малко по-късно били плащани от клошари и така те придобивали имотите по давност. След това ги прехвърляли на човек от групата, а той от своя страна осъществявал истинска продажба.

Бюджетът получи рекордно ниски дивиденти от държавните фирми, обявява в. „Сега“

Очакванията, че изоставането в приходите в хазната ще бъде частично компенсирано от внасянето на дивидента на държавните дружества в бюджета, не се оправдават. При планирани около 110 млн. лв. приходи от дивидент на база на финансовите резултати на дружествата за 2013 г. в бюджета са внесени едва 52.4 млн. лв. Това е безпрецедентно ниско ниво за последните 5 години, в които постъпленията от дивидент на държавата варираха от 140 до 420 млн. лв. Не е ясно защо приходите са толкова малко, а осигуряването на подобна информация внезапно се оказа данъчна и осигурителна тайна. Не се знае защо сумата се разминава с прогнозната и има ли държавни дружества, които не са превели дивидент в законовия срок. Противно на дългогодишната си практика от МФ отказаха да предоставят разбивка по отделни дружества.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове