Last news in Fakti

19 Юни, 2015 11:40 16 655 51

Ромите в Гърмен с ултиматум към българите

  • гърмен-
  • роми-
  • ултиматум-
  • българите

Те искат да разговарят с протестиращите до понеделник, в противен случай, ще обявят протеста им за политически

Ромите в Гърмен дадоха ултиматум на българите да разговарят с тях до понеделник, в противен случай, ще обявят протеста им за политически.

"Покана им даваме до понеделник, до 12 часа. На преговори да се разберем веднъж завинаги. Ако до понеделник не са решили и не са дошли, от всички казвам, че това нещо е политическо", каза пред bTV председателят на новосформиралия се в Гърмен инициативен комитет Юлиян Герасимов. Инициативният комитет се състои от 4-ма души.

Според Герасимов протестът на жителите от селището е платен от някоя политическа партия. Ако не искат да са с нас, значи има някакъв проблем, подчерта той.

Ромските лидери от кв. „Кремиковци" в Гърмен дадоха тази сутрин извънредна пресконференция.  В кв. „Кремиковци" от няколко дни се залепят описи на незаконните къщи, но ромите ги отлепят и продължават да живеят там.

„Къде да живеем? Искаме да се погодиме? Ей сега разваля моята къща. Къде да живея“, заяви жител от селото.

Факти.бг припомня, че конфликтът възникна заради забележка за музика, която си бяха пуснали ромите. След молба от страна на жители на Гърмен звукът да бъде намален последва масов бой.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВЕДНАГА

    6 0 Отговор
    КАК СИ ПРИЕХТЕ 16милиарда ЗАЕМ БЕЗ ДА ПИТАТЕ ХОРАТА,ТАКА ПРИЕМЕТЕ ВЕДНАГА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ СЪС ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПОНЕ ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ И СУБСИДИИ ЗА ПАРТИИТЕ ОТ 2,50лв.ЗА ГЛАС И НОВИ ИЗБОРИ. ЗАЩОТО НА РЕФЕРЕНДУМА ЩЕ ЗАМАЖЕТЕ САМО ОЧИТЕ НА ХОРАТА НО ГЕРБ И ДПС ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ПРОТИВ И НЯМА ДА МИНЕ НО ХОРАТА НЯМА ДА РАЗБЕРАТ ,ЧЕ СТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ .КАКВО ОБЩО ИМА МЕЖДУ ГЕРБ И ДПС??????????? И РАБОТЕЩА СЪДЕБНА СИСТЕМА
  • 2 909

    4 0 Отговор
    НИКАКВИ ПРЕГОВОРИ !БОЙ ЗА ТАЗИ ЦИГАНСКА ИЗМИТ!!!

    Коментиран от #22

  • 3 некойси

    3 0 Отговор
    Ромите да си ходят в Ромия, да си дават ултиматоми там.
    Като опре ножа до кокала започват да преговарят.
    Иначе не им пречи да си пускат грозната животинска музика и да крадат и да си правят каквото искат.
  • 4 хаидутина

    4 0 Отговор
    кви ултиматоми бе....
  • 5 Българин в Европа

    4 0 Отговор
    Какви роми.. ОНЕА са си чисти М...ЛЕ
  • 6 незнайко

    4 0 Отговор
    Ако и този път правителството се съгласи с циганите и не продължи с разрушаването на несаконните постройки трябва да се обединим и да се оплачем в СТРАСБУРГ , за малтретиране на БЪЛГАРИТЕ.
  • 7 Владо

    2 0 Отговор
    Продажни адвокати съветват циганите в действията им. Българи-адвокати.
  • 8 Prius

    4 0 Отговор
    Винаги,по-силният поставя ултиматуми . В случая циганята го знаят и се държат супер нагло. Какво ли има да видим още, освен как държавата нехае за собствения си народ - БЪЛГАРИТЕ! Ботев и Левски, биха се срамували от сегашните управляващи!

    Коментиран от #15

  • 9 Gabriel

    4 0 Отговор
    Това което се случва в страната в момента е безумие.Снощи под прозорците ни се скандираше"българите на сапун".Ако българите са на сапун,кой ще плаща им помощите ,сметките и ще им търпи зулумите.Интеграцията е мит и нищо друго.Те не желаят да се интегрират,а да получават пари у да се правят на онеправдани.Били малцинство.МОЛЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ!!!???Ако направят преброяване по етнос,ние ще трябва да получаваме помощи за мацинство и какво ли още не.НО на политиците не им изнася ,всички знаем защо.

    Коментиран от #32

  • 10 penimc

    1 0 Отговор
    Общото между Расизма и циганите : НЕ ТРЯБВА ДА ГИ ИМА !!!
  • 11 БЕСЕН

    4 0 Отговор
    До къде го докарахме, цигани да поставят ултиматум на Българи в България........ САМО БОЙ МОЖЕ ДА ГО ОПРАВИ ТОВА НАГЛО ПЛЕМЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 12 БЕСЕН

    3 0 Отговор
    НА НИКОЙ НЯМА ДА ЛИПСВАТ!! ТОКУ ВИЖ НИ ВДИГНАТ ЗАПЛАТИТЕ И ПЕНСИИТЕ!!!!
  • 13 гост

    2 0 Отговор
    Циганите са много ,,самопоследователни ,, . Защо един от тях не си метне вьжето и да се обеси , та всички му роднини го последват ?
  • 14 СамоСелянитеКаратБМВ МустангаЕномерЕдно

    2 0 Отговор
    Сменям газовия с боен !
  • 15 bocho

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Prius":

    Какви преговори ще водиш?Има ли незаконни къщи?Има!
    Българин ако построи къща веднага ще я съборят , че и глоби ще има!
    А те искат на готово.Къде щели да живеят?Като живеете ден за ден ( в маллата кючеци , сватби , и т.н. всеки ден празник ) така ще е !Аре дано ви изметат от страната всичките!!!
  • 16 bocho

    1 0 Отговор
    Prius не се обръщам към теб просто без да искам като съм чел коментарите и съм натиснал без да искам!
  • 17 берета

    2 1 Отговор
    Така, като чета се чудя как повечето говорят в трето лице, дано изметат, дано ни вдигант заплатите и т.н.
    До кога ще разчитаме на някой друг да ни свърши работата?
    Разберете едно - ТРЯБВА ВСИЧКИ ДА СЕ ОБЕДЕНИМ И ДА СВЪРШИМ РАБОТАТА ЗАЕДНО, ВЕДНЪЖ ЗА ВИНАГИ!
    А работа за вършене колкото си искаш.
    Сега вдигат тока?! ЗАЩО?
    Дали е заради циганите, които не плащат тока или заради ФИРМИТЕ ТЪРГОВЦИ, чиито шеф-деригент е Р.ОВЧ. Една от фирмите е на жената на Кадиев, депутат от БСП и близък на Р.ОВЧ!
    Как мислите, кой е виновен за вдигането на тока?
    а) циганите
    б) Р.ОВч.
    Най големите цигани са тези в упрвлението и властта! Там са кръвопийците.
    Стига с тия цигани, дайте първо да се оправим с крадливите комунисти?
  • 18 гост

    1 0 Отговор
    Дори в тъмна Индия бият крадците
    https://www.youtube.com/watch?v=A9BEll1daRw
  • 19 Продължение на 18

    1 0 Отговор
    "Дори в тъмна Индия бият крадците"..........., а циганите са индуско племе... уж!
  • 20 Бате Манчо

    2 0 Отговор
    Хора извън закона нямат право на глас !
  • 21 спиро

    2 0 Отговор
    аз не знам защо всички се опитват да направят темата политическа при положение че става въпрос за неспазване на закон пример идва цаганина и си строи на чужда земя незаконна къща и след това обаче по неясна причина енергото му прекарва ток вик му прокарват водопровод съответно циганина не плаща сметките си но ако така постъпи българин веднага се намира някой който да го глоби ето затова ние се борим всеки да има равни права пред закона .смятам че крайно време е да си върши рабатата и полицията не може да има маловажни кражби защото били до 300л и ако го хванат крадеца го пускат да ама тия 300 лв може да са всичките пари на баба ми на село и като циганите я окрадат и и вземат стоката кокошките и парите как ше преживее тя ще умре от глад но крадеца остава ненаказан ето зотова протестираме всички и ще продължаваме докато това не се промени.
  • 22 пипалот

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "909":

    направо геноцид за ромските прослойки те от бой не разбират
  • 23 не съм расист а нормален човек

    1 0 Отговор
    Циганите да няма шанс за развитие на подобни същества, иначе няма оправия. Отвсякъде са незаконни, грабят ни физически могат да ни правят каквото си искат безнаказано тия паразити живеят на гърба на държавата, да бъдат изтезавани, знам за някой може да съм суров и краен ама не се сдържам като знам какви неща са причинявали и какви извращения върху наши хора....
  • 24 АДОЛФ хИТЛЕР

    2 0 Отговор
    Мястото на циганите е в Странджа Сакар! Нека я съберат тази безполезна сган и да я изпратят там за да се бори за оцеляването си!Предлагам да плащат детски на циганите само до второ дете!И циганин който не работи да няма право да гласува!Трябва да се реши незабавно проблема с тази напаст защото са ни дошли до гуша на всички!
  • 25 mediator37

    2 0 Отговор
    Изгледах видеото на №18 където в Индия орган на властта- униформен, бие с пръчка цигани крадци. Чудесно.
    Но ние имаме други етнически традиции. И аз като циганите искам да живея според българските етнически традиции и да режа ръцете на крадците. ТОва са писани и доказани наши етнически традиции още от времето на хан Крум.
  • 26 Vasik Atanasova

    3 0 Отговор
    БОЙ БОЙ НА ЦИГАНИТЕ
    НИЩО ДРУГО
    ЩЕ ВИ ДАМ ЕДИН УЛТИМАТОМ
  • 27 Plovdiv

    1 0 Отговор
    Защо медиите изобщо дават трибуна на субекти, които са извън закона и нямат никакво право да говорят?!
  • 28 луд

    1 0 Отговор
    Оплакваха се от Бай Тошо на времето че много ги гонел и биел турци и роми и неим давал да изнасилват старците и да крадат както сега го правят свободно и надигнаха глава вече да завземат държавата а ние се възхищаваме на сегашните управници целуваме им ръце а сме слепи на пропадането на държавата и че се изсели народа от мизерстването тук ,даже и тиа които живеат сега добре утре ще почнат да ги биат циганите по улиците и да ги рекетират,българите не сме единни разпасана команда сме затова и ще патиме, докато се дупиме на света така уважение и респект няма да спечелиме,циганите са много хитри и добре знаят че сме мекошави възползват се от всяка слабост на българите
  • 29 PlimP

    1 0 Отговор
    господиииииииииииии, интересно ми е на какъв език го дадоха тоя ултиматом, щяли да обявят протестът за политически, ако нямаше малко полиция щеше да стане убийстевено як протест :D:D:D, тъп м...л ще ми преговаря, ромски "лидери", тва циганин със завершен техникум с 3 ли е, нещо ми се ще да има малко соц. поведение на властите
  • 30 Един Ургарчинин

    2 0 Отговор
    Дошъл ми в двора, къща си направил, че и ултиматум щял да ми дава... Това преминава всякакви граници... ние като нация нямаме право да си мълчим.......
  • 31 rammstein

    2 0 Отговор
    ултиматум дават само военните. ...............
  • 32 ne na provokaciite

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Gabriel":

    mili sanarodnici,az sam ciganin i vi kazvam che kato obshto, balgarite ste glupav narod,nachelo s nas ciganite.ne biva da se podavame na provokacii, bez znachenie dali sa politicheski ili na hora koito samite te ne znaqt dali sa balgari ili vizantiici, vsichki znaem istoriqta za 500-te,godini pod osmansko robstvo.taka che neka da se hvanem za rabota i da pokajem na sveta che ima darjava narechena balgariq.i che vsichki nie zaedno mojem da badem istinski balgarski narod.ot vseki etnos ima prestapnici koito da si otgovarqt pred zakona, ne biva vsichki da postavim pod edin obsht znamenatel.ne e dobre da voiuvame pomejdu si, zashtoto i nie mojem i vie mojete no nakraq shte razberem che tova ne e trqbvalo da se sluchi.da badem hora i da ne se podavame na provokacii, no v kraina smetka koito si go tarsi shte si go nameri -taka mislq.badete jivi i zdravi.

    Коментиран от #35

  • 33 демократ

    1 0 Отговор
    Да пратят ония,с кривите червени шапки да ги опухат,хем да научат коѝ им е написал ултиматума,щото те са неграмотни.На м....ла или му вземаш страха,или ти се качва на главата-няма друг начин.
  • 34 Lia

    1 0 Отговор
    В България правителствата дискриминират образованите и работещи хора в полза на необразованите, неработещите и паразитиращите! И децата на на работещите българи са дискриминирани, защото една РАБОТЕЩА майка със среден доход в семейството малко над 350 лв. плаща ДАНЪЦИ и осигуровки, но не може да разчита на помощ от държавата за отглеждането на своето дете!!! В същото време една НЕПЪЛНОЛЕТНА и НЕРАБОТЕЩА майка на три деца /масово при ромите, а обикновенно и НЕГРАМОТНА/, ползва 16-те вида социални помощи и получава чист месечен доход от около 1100 лева !, като тези пари идват от джоба на всеки съвестен данъкоплатец.Трябва незабавен УЛТИМАТУМ към правителството за СПЕШНИ ЗАКОНОДАТЕЛНИ ПРОМЕНИ. БЪЛГАРИ, ИМАМЕ НЕОТМЕННОТО ПРАВО НА РАВНИ ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ ЗА ВСИЧКИ !!! АКО НЕ МОЖЕМ ДА ЗАЩИТИМ ПРАВАТА И ЗЕМИТЕ СИ – НЕ ГИ ЗАСЛУЖАВАМЕ!!!
  • 35 abv

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "ne na provokaciite":

    Да добро предложение, но от Вас индийците 90 процента са бреме за държавата, което смуче парите на работещите хора, без значение от какъв етнос са.Не ви знам всичките видове помощи , но факт е , че сутрин заведенията в моя град са пълни с индийци ,които никъде не работят и харчат парите на хората ,които са ги изкарали с труд.Наистина сме глупав народ ,че ви търпим.
  • 36 някой

    1 0 Отговор
    да вярваш на циганин - боже ти си най големия наивник
  • 37 ха ха ха

    2 0 Отговор
    За ромите трябва да има закон като в Китай: По едно дете на семейство и то, ако родителите работят на държавна служба. Иначе кастрация!
  • 38 макс

    0 0 Отговор
    Братлета Българи. Я сметнете ако тези помощи които смучат от всички нас се разпределят на нашите деца и родители пенсионери,колко по добре би изглеждало всичко.Само два месеца държавата да насочи тези помощи за изграждане на г. камери,няма да можем да познаем България след десет години.Това е спасението.
  • 39 Симеон

    0 0 Отговор
    Докъде стиганахме?!!Циганин да дава ултиматум на българин??!!!Абе отсечи му главата на м...ла от кръста, че да спиш спокойно!
  • 40 Георги

    0 0 Отговор
    Шаха е от бели и черни фигури!До къде стигнахме богати (милионери)шефове на големи фирми да изтезават и бият работниците?
  • 41 Българин

    0 0 Отговор
    Какви сме такива българи да желаем смърт?
    Циганите са прости и ни крадат-така е,ама да искам да убия някой от тях????
    Нима съм животно???
  • 42 ВЕДНАГА

    0 0 Отговор
    КАК СИ ПРИЕХТЕ 16милиарда ЗАЕМ БЕЗ ДА ПИТАТЕ ХОРАТА,ТАКА ПРИЕМЕТЕ ВЕДНАГА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ СЪС ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПОНЕ ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ И СУБСИДИИ ЗА ПАРТИИТЕ ОТ 2,50лв.ЗА ГЛАС И НОВИ ИЗБОРИ. ЗАЩОТО НА РЕФЕРЕНДУМА ЩЕ ЗАМАЖЕТЕ САМО ОЧИТЕ НА ХОРАТА НО ГЕРБ И ДПС ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ПРОТИВ И НЯМА ДА МИНЕ НО ХОРАТА НЯМА ДА РАЗБЕРАТ ,ЧЕ СТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ .КАКВО ОБЩО ИМА МЕЖДУ ГЕРБ И ДПС??????????? И РАБОТЕЩА СЪДЕБНА СИСТЕМА
  • 43 мнение

    0 0 Отговор
    Не им желаем смъртта просто не искаме да се размножават по 10.
    Като са бедни и нямат няма да правят още бедни и неграмотни потенциални крадци.
    Нещата са прости искаш социална помощ автоматично се отказваш да правиш повече от едно дете.Направиш ли всичко спира.Детето ти ако се ожени под 18 пак ти спира всичко.
    Вземаш социал полагаш обществено полезен труд задължително и ако те хванат да нарушаваш закона пак такъв труд и лишаване от помощи.
    Това са нещата и държавата да следи ВСИЧКИ да спазват закона а не някой да си строи къщи където му падне защото нямал покрив.Законът за всички трябва да е един.
  • 44 мангалски

    0 0 Отговор
    Българино, пише се ултиматум. По-неграмотен си от м...л.
  • 45 Рашо

    0 0 Отговор
    Есть м...л,есть проблем,нет м....л,нет проблем........Хора...Ултиматум ни дават...Онзи Кардарашки м....л ,Кънчев,ги е посъветвал,да го обърнат на политическа основа,расова основа..Или поне е забранено да се обиждат циганите,и Бат Бойко търси изкупителни жертви,между протестиращите.Избори идватттНа тях се надява човека..Трябва да ги обичаме,и да си вземем да ги отглеждаме в къщи като цвете в саксия..Така хем ще ги храним,и обличаме,и Божйко ще е доволен..
  • 46 Plovdiv

    0 0 Отговор
    Нямам против да преговарям с тия. През дулото на една тежка картечница така хубаво ще преговарям с тях...
  • 47 Комитата

    0 0 Отговор
    Боят настанааааа тупат сърца ни!
  • 48 Железния

    0 0 Отговор
    "Къде ще живеем"? Ами нормалните хора, които нямат собствен дом РАБОТЯТ и плащат НАЕМ
  • 49 Маурчи IV

    0 0 Отговор
    Късно е либе за китка драги ми м....ли.

    Човек като няма къде да живее, си натиска парцалите и не прави простотии!
  • 50 6666

    0 0 Отговор
    Днес по НОВА , Мира Радева ни информира,че циганите преди 25год. работели в селското стопанство .Мирче, когато видиш изпотен циганин от работа на полето запиши датата и годината или пусни снимка в нета,та да зарадваш нацията.Циганите щъкат на нивите само когато крадът от чуждото.
  • 51 Juliy

    0 0 Отговор
    Да си патриотар не означава да си патриот!
    Кво предлагате ?
    Да ги изтрепем всичките,а след това и негрите, и ескимосите и т.н...
    Няма да стане!
    Те трябва да бъдат интегрирани на принципа "морков и тояга".
    Дава им се някакъв шанс за работа,образование... ,като през това време контрола и санкциите са строги.Който иска се интегрира , а който не иска не получава абсолютно нищо и умира от глад или в затвора.
    Въпроса не е само да ги мразиш силно, но и да предложиш някакво решение, защото това касае бъдещето на децата ни.
    Иначе тук ще останат партийните секретари които приватизираха икономиката, пенсионерите и едно огромно море от цигани.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове