27 Септември, 2011 15:08 899 0

ДКЕВР: Цената на природния газ скача с 6,67%

  • дкевр-
  • газ-
  • парно

В София парното се увеличава с 3,35 %,

ДКЕВР: Цената на природния газ скача с 6,67% - 1
Снимка: Факти.бг

Цената на природния газ за последното тримесечие на тази година ще се увеличи с 6,67 %. Това съобщи председателят на Държавната комисията за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/ Ангел Семерджиев, след края на заседанието на комисията.

Цената на която "Булгаргаз" ще предоставя синьо гориво на своите клиенти ще е 594,37 лева без ДДС за 1000 кубически метра.

В резултат на увеличението на цената на природния газ, в много градове в страната се увеличава и цената на парното:

Най-голямото увеличение ще бъде в Плевен, където цените за клиентите на топлофикационното дружество ще се увеличат с 4,77 %.

В София парното се увеличава с 3,35 %, докато в Русе увеличението е едва 0, 01 %.

"Топлофикация- Перник" ще предоставя на своите потребители топлинна енергия, която е с 0,72 %, а в Сливен увеличението е с 0.30 %.

В Габрово няма увеличение на парното, а във Велико Търново има дори минимално намаление от 1,38 %, но въпреки това парното в някогашната българска столица си остава най-скъпо.

Потребителите на топлофикационната услуга в Бургас ще плащат с 2,12 % повече, а тези във Враца –с почти 3 % повече, отколкото през това тримесечие. Клиентите на "Далкия Варна" ЕАД ще плащат с 0,10 % повече, а тези на "ЕВН България Топлофикация" ЕАД – с 3,75 %.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА