Last news in Fakti

4 Октомври, 2011 10:42 1 464 1

Борисов: Ще има конфискация на престъпно имущество без присъда

  • бойко борисов-
  • прага-
  • конфискация
Борисов: Ще има конфискация на престъпно имущество без присъда - 1
Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов заяви, че спорният закон за конфискация на придобито по престъпен начин имущество ще бъде приет. Текстът от известния още закон „Попова“, който предвижда отнемане на имущество срещу лица, за които няма в сила влезли присъди, вече отхвърлен от депутатите. От Прага, където е на посещение с българската общност, Борисов заяви, че промените имат подкрепата на Венецианската комисия, въпреки критиките. „Днес сме ние, няма опасност от нарушаване на демокрацията“, заяви премиерът, според когото безспорно има имоти и къщи, които трябва да се отнемат.

Ето какво каза още Борисов, цитиран от Дарик радио, за закона "Попова": "Този закон, по начина, по който е изписан, дори в препоръките на европейския доклад, в много държави би се приел като, едва ли не, връщане към комунизма - конфискация без съдебно решение. Да, днес сме ние, няма опасност от нарушаване на демокрацията. А утре, ако са други? Да дойдат да ти вземат къщата, ако след две години съдът ти я върне, през това време тя се разрушила, кой ще ти я плати? Но те, вече толкова са наплашени от България през тези 20 години, че казват: Не, искаме да го има! Добре, ще го има. Ще положим огромни усилия и ще го приемем в този вид. Макар че и те знаят, че това не е точно така. В края на краищата, във всички правови държави, съдът е този, който накрая решава дали си грешен, дали по престъпен начин е придобито това имущество или каквото и да било. Ние сега ще го приведем в действие без съдебно решение". 

Бойко Борисов обясни с футболна метафора на сънародниците ни в Прага защо ГЕРБ иска да спечели президентския пост. „Това е все едно да питаш мениджъра на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън защо му е отборът да участва в Шампионската лига“, коментира Борисов. Той е на мнение, че ако управляващата партия изгуби изборите за държавен глава, то още на другия ще бъдат поискани предсрочни избори. „Демокрацията е това. Ти си отбор, това е състезанието - участваш и биеш. Не се предаваш", отсече министър-председателят, които отговаря на най-различни въпроси на българите в Чехия – от издаването на документи до политическите ходове, изборите и управлението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    1 0 Отговор
    borisov e choveka