Last news in Fakti

4 Октомври, 2011 14:31 940 0

Майката на Ст. Балтов: Нашите убийци са богопомазани

  • съд-
  • балтов-
  • процес-
  • убийци

Килърите на 20-годишните не са толкова важни, по-важни са "Килърите" в Шумен, защото нашите убийци са богопомазани, затова се отлага. Това каза майката на убития преди повече от 3 години в Студентски град Стоян Балтов - Зарка Димова, предаде репортер на БГНЕС.

Днес Софийски градски съд отложи заседанието по делото за убийството на Стоян Балтов. Зарка Димова свърза двете дела, защото причина за отлагането този път беше, че защитникът на Александър Данаилов, адвокат Асен Асенов има ангажимент в Шуменския окръжен съд с делото "Килърите".

Делото продължава на 14 ноември, ден преди рождения ден на Стоян. Ако беше жив, тази година той щеше да навърши 23 години. Майка му откри известна символика в датите, които се определят за заседанията, каза, че една от тях е била за 11 април, когато е родена тя, а сега на Стоян на рождения ден. "Няма да се учудя и 5 декември да бъде следващата дата", каза Зарка Димова. Тогава през 2008 г. пред столичната дискотека "Амнезия" в Студентски град в столицата бе убит синът й. Подсъдими за убийството му, освен Александър Данаилов, са и Вили Георгиев и Светлозар Стоилов.

В съда, след като чу, че делото ще се отлага, тя помоли съвсем човешки председателят на съдебния състав съдия Петя Крънчева да не го отлага. Каза, че за тях това е агония и че ако може биха искали всеки ден да има заседание. Съдия Крънчева обаче каза, че делото се движи в нормални срокове. Тя бе принудена да не дава ход на заседанието, защото Александър Данаилов държи да има адвокат, а това е негово право по закон.

Майката на Стоян Балтов не обвинява съдийката, защото "такива са законите". "Аз исках да бъдат няколко дати, точно както Килърите в Шумен. 1 месец да се гледа делото за Стоян, за да не се получават нещата в Катуница, защото там е абсолютно същото. Там няма цигански проблем, там е абсолютно същото – просто има богопомазани, които могат да убиват, могат да не се явяват на дела, могат да не са в ареста, както при нас", обясни Зарка Димова след заседанието. Тя каза, че има предвид Светлозар. "Нито една минутка в ареста, а другият Александър – просто се отлагат делата, когато си пожелаят – или ще забрави датата или Асен Асенов ще бъде извън София – това са според мен умишлени неща", посочи майката. Тя е категорична, че има дела за обикновени хора и дела за "богопомазаните". Даде за пример и родителите на убитите пред дискотека "Соло", които също са обикновени хора, данъкоплатци, а убиецът – "специален". "Има богопомазани, има и такива обикновени, които работят, за да изкарват заплатите на богопомазаните", посочи Зарка Димова. "Аз ако убия един човек, сигурно ще съм в ареста поне 2 часа. Мисля си, че трябва да лежа в ареста поне 2 часа", коментира майката. Според нея, в Катуница положението е същото – убийците са специални, а хората в селото са обикновени. "Агонията им ще продължава също като при нас", заяви тя.

Градските съдии глобиха с 300 лв. двама свидетели, които не се явиха днес да дадат показания. Те трябва да бъдат доведени принудително за следващото заседание.

БГНЕС припомня, че Александър Данаилов, Вили Георгиев и Светлозар Стоилов са обвинени за това, че на 5 декември 2008 година, около 3 часа през нощта, пред дискотека "Амнезия" в Студентски град умишлено са убили Стоян Балтов по особено жесток начин с нанасяне на удари с тъпи и твърди предмети. Според държавното обвинение деянието е извършено по хулигански подбуди. Частни обвинители по делото са родителите на Стоян Балтов.

Съдът прие за съвместно разглеждане в хода на съдебното следствие два граждански иска срещу тримата подсъдими на стойност 450 000 лева. Първото заседание по делото беше на 3 юли 2010 година. Тогава страните поискаха делото да бъде върнато на прокуратурата. На 17 юли 2010 г. СГС прекрати производството за убийството на Балтов и върна делото на прокуратурата за допълнително разследване.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА