Last news in Fakti

27 Октомври, 2011 09:29 623 0

ЦИК: Не се издават нови удостоверения за гласуване на друго място

  • избори 2011-
  • цик
ЦИК: Не се издават нови удостоверения за гласуване на друго място - 1
Снимка: БГНЕС

За произвеждане на нов избор за президент и вицепрезидент на републиката не се издават нови удостоверения за гласуване на друго място и нови удостоверения за гласуване в определено място. Това гласи решение на ЦИК, публикувано на сайта на комисията.

Освен това избиратели, които са се снабдили с удостоверение за гласуване на друго място или с удостоверение за гласуване в определено място, и не са ги използвали при гласуването на 23 октомври 2011 г., могат да гласуват с тези удостоверения при произвеждане на нов избор за президент и вицепрезидент на републиката.

Избиратели, които на 23 октомври 2011 г. са гласували с удостоверение за гласуване на друго място, могат да гласуват на 30 октомври 2011 г. в същата избирателна секция или по постоянния си адрес, при условие, че се снабдят с оригинал на използваното от тях удостоверение от ОИК, на територията, на която се намира секцията, в която са гласували.

За снабдяване с удостоверенията по т. 3 или 4 избирателите се явяват лично в съответната ОИК, която сверява данните от документа за самоличност на избирателя и съхраняването при нея удостоверение. След извършване на проверката по предходното изречение ОИК прави копие от исканото удостоверение, което се подписва от председателя и секретаря на комисията, заверява се с текст „Вярно с оригинала“ и се подпечатва с печата на ОИК. Оригиналът на удостоверението се предава на избирателя, а завереното копие се прилага от ОИК към съответния избирателен списък.

Удостоверенията се получават до 12,00 ч. на 29 октомври 2011 г. Методическите указания и решенията на ЦИК за ИПВР, отнасящи се за организацията на гласуването на 23 октомври 2011 г., се прилагат и при произвеждането на нов избор за президент и вицепрезидент на републиката на 30 октомври 2011 г., реши още ЦИК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА