Last news in Fakti

1 Ноември, 2011 12:51 713 0

Първанов: Ще има недоволни творци

  • първанов-
  • творци-
  • ден на народните будители
Първанов: Ще има недоволни творци - 1
Снимка: БГНЕС

Ще има със сигурност и недоволства на мнозина от съвременните български творци, хората на науката и образованието, за недостатъчно ясния ангажимент на държавата и институциите за развитие на тази сфера.

Това заяви президентът Георги Първанов при връчване на висши държавни отличия по повод Деня на народните будители.

„Това е един от най-красивите дни в традиционния ни календар”, посочи президентът. По думите му това е един поклон пред всички български творци”.

Георги Първанов пожела на наградените да бъдат живи и здрави.

С орден „Св.Св. Кирил и Методий” – първа степен, бяха наградени: проф. Никола Николов – за големите му заслуги в областта на културата и изкуството. С орден „Св.Св. Кирил и Методий” – втора степен, бяха наградени: проф. д-р Савка Шопова – Маркова – за значимия й принос за развитието на българската култура и българското музикално изкуство; Иван Тенев – за значимия му принос за развитието на културата и изкуството; Никола Маринов - за значимия му принос за развитието на културата и изкуството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА