Last news in Fakti

17 Ноември, 2011 11:22 1 073 0

Павлова: Строим 3 хиляди км пътища

  • лиляна павлова-
  • пътища-
  • магистрала-
  • скоростен път
Павлова: Строим 3 хиляди км пътища - 1
Снимка: БГНЕС

Работим по пътната инфраструктура в цялата страна. Това заяви по ТВ7 министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която . Освен по магистрали и първокласни пътища се работи и по малки второкласни и третокласни пътища, подчерта Павлова. По думите и „ние строим 3 хил. километра пътища, а тройната коалиция направи 5 километра от магистрала "Люлин".

Магистрала Тракия ще е готова до Петолъчката до юни 2012

Ще положим усилия следващото лято да можем да пътуваме поне до Ямбол по чисто новата магистрала "Тракия", каза още Лиляна Павлова. Според нея е много важно за всички туристи и всички българи да могат да пътуват бързо и безопасно до морето.

Търгът за западната дъга на магистрала "Люлин" ще е в началото на 2012 г. Тези осем километра и половина са изключително важни, за да може трафика да се влее в околовръстното на София, обясни плановете на строителното министерство Лиляна Павлова. Според нея, ако няма жалби по търга, още лятото на следващата година можем да започнем изграждането на отсечките.

В плановете на министерството са и 42 километра нов път от София до Калотина. Това ще е скоростен път с по две ленти от двете страни и ще е по-евтин.

Европейските пари идват, когато си свършим работата, отговори на обвиненията, че пътищата се правят с бюджета Лиляна Павлова. Тя даде пример с магистрала "Тракия". По нея са платени 216 млн. лв. и в момента сме ги декларирали за възстановяване, обясни Павлова.

Имаме много какво да почерпим като опит от Израел по отношение на управлението на водите, каза още строителният министър. Тя останала изненадана от новата технология приложена при строителството на пътищата в Израел.

Използват такива материали, че при триенето на гумите на камионите и автомобилите се създава електрическа енергия, разказа Павлова. Произведеният ток пък се използва за осветяването на магистралите. Тази технология може да бъде приложена и в България, заяви Павлова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА