Last news in Fakti

22 Ноември, 2011 17:42 2 084 0

Закриват влакове от София до Варна и Бургас

  • бдж-
  • стачка

Синдикатите разпространиха проект за отмяна на 150 линии

Проект за редуциране на броя на влаковете, който включва отмяна на 150 линии, разпространиха до медиите от пресцентъра на КНСБ. По места не е ясно кои влакове ще бъдат съкратени, алармираха днес на среща със синдикалистите представители на общините.

От разпространения от тях документ става ясно, че спирането на 150 влака е предвидено от 2012 година. По-голямата част от тях се движат всекидневно. Повечето предлагани за спиране влакове пътуват на сравнително кратки дестинации, но има и предложения по дългите маршурти - София-Варна, София-Бургас, София-Кулата, София-Кардам. 

Синдикатите в БДЖ се обявиха срещу съкращаването на 150 линии, като според тях може да бъдат спрени максимум 30-40 влака.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА