Last news in Fakti

25 Ноември, 2011 11:25 738 1

Отрязаха Сидеров за смъртното наказание

  • сидеров-
  • смъртно наказание

Депутатите приключиха заседанието си за час

Отрязаха Сидеров за смъртното наказание - 1
Снимка: БГНЕС

Депутатите отхвърлиха на първо четене на Законопроекта за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, внесен от Волен Сидеров, който предлага възстановяване на смъртното наказание. 98 народни представители гласуваха „против“, 9 - „за“, и 22-ма се въздържаха.

В мотивите си националистът пише, че правното понятие „злодеяние“ е известно в правните доктрини на някои страни, които допускат и позволяват в изключително тежки случаи с особено висока степен на обществена опасност да бъде налагано като крайна мярка смъртно наказание.

Павел Шопов от „Атака“ отбеляза, че в голяма част от страните по света смъртното наказание се изпълнява. Според Александър Радославов от левицата мярката е твърде крайна и не трябва да се въвежда.

Пленарното заседание приключи за по-малко от част. Депутатите разгледаха още на първо четене и три законопроекта за изменение и допълнение на Закона за администрацията. Депутатите отхвърлиха на първо четене Законопроект за допълнение на Закона за администрацията с вносител народния представител Лъчезар Тошев.

На първо четене бяха приети два Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за администрацията с вносител Министерски съвет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 death

    0 0 Отговор
    БРАВО на Сидеров,но наясно е бил,че другите ДУПЕТАТИ ще са против,защото........-абе,всичките знаем защо!
    Затова-ПРЕДЛАГАМ на може би най-истинският НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ да направи общонационално допитване-подписка за въвеждане отново на смъртното наказание!Поводи да искаме това имаме предостатъчно и по моето скромно мнение-повече от 75-80% ще са твърдо"ЗА"!И ако нямаме друг възможен начин да изразим "всенародната обич към любимците ни от жълтите павета",то с този шамар ще можем да кажем мнението си за тях!
    Голям праз, че лицемерите от Европа,ООН и ония жандарми оттатък океана ще ни изпратят някоя и друга протестна нота и ще ни ''осъдят за нехуманно отношение към престъпниците"!!
    Точно толкова ще ни пука от това,колкото в Китай,Япония,Иран и още цяла редица арабски и мюсулмански страни по света!
    ХАЙДЕ,СИДЕРОВ-ОСТАНАЛИЯТ БГ НАРОД ЩЕ Е ЗАД ТЕБ!!!