1 Декември, 2011 16:58 2 732 2

Маргарита Попова се връща като прокурор във ВКП

  • маргарита попова-
  • диана ковачева

Мястото й ще се пази, докато тече мандатът й като вицепрезидент

Маргарита Попова се връща като прокурор във ВКП - 1
Снимка: БГНЕС

Избраният за вицепрезидент бивш министър на правосъдието Маргарита Попова се връща в съдебната система. Докато положи клетва през януари 2012 г. тя ще бъде обвинител във Върховната касационна прокуратура (ВКП).

Това реши в четвъртък Висшият съдебен съвет (ВСС), след като приемникът на Попова Диана Ковачева за първи път председателства заседанието на кадровиците в съдебната власт.
 
Попова се връща за кратко на работа във ВКП, за да не загуби мястото си като прокурор, където работеше и преди назначаването си за министър през 2009 г. Дотогава тя изпълняваше функциите на говорител на главния прокурор Борис Велчев. Мястото й в прокуратурата ще се пази и след изтичането на мандата й като вицепрезидент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ами

    0 0 Отговор
    Да върви бе, да пуска искания за СРС-та. Сега и е момента!
  • 2 Ненко Руменов

    0 0 Отговор
    Връща се в Прокуратурата, защото Конституционния съд е на път да отмени избора й.