Last news in Fakti

12 Декември, 2011 12:10 938 1

Цветанов: Събираемостта на глобите по пътищата се повиши

  • кат-
  • проверка на пътя-
  • глоби
Цветанов: Събираемостта на глобите по пътищата се повиши - 1
Снимка: БГНЕС

Промените в Закона за движение по пътищата досега показаха добри резултати - събираемостта на глобите се повиши - 40% е тя за годината, българинът стана по-дисциплиниран, повлияха и снимките и фишовете, изпращани на нарушителите. Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов, в коментар за още възможни промени в закона.

Това той каза в отговор на въпроса ще се промени ли още веднъж закона, за да има по-сериозни санкции за недисциплинираните шофьори.

В МВР се проведе пресконференция  по повод Седмицата на безопасността на движението, която се провежда успоредно с кампанията, стартирана още през месец юни т.г. "Всички ние на пътя - звездата си ти" за намаляване на пътно - транспортните произшествия. Целта е те да се сведат до 50% до 2020 г. Кампанията е подкрепена от седемкратния световен шампион от Формула 1 Михаел Шумахер и от известни български личности. - тв водещия Ники Кънчев, актрисата Бойка Велкова и др.

Ще се осъществи пряка връзка между КАТ и НАП за по-бързо събиране на глобите на нарушителите, потвърди Цветанов. По думите му най-важно е да има промяна в манталитета на българския водач.

Главен инспектор Богдан Милчев, началник на столичния КАТ отчете, че са проведени досега над 44 специализирани операции. В София има с 28 загинали по-малко в сравнение с миналата година, няма нито едно дете убито на пътя, пак, за разлика от миналата година. 168 хил. са проверените коли, над 3600 пешеходци са санкционирани. В София към този момент пътната безопасност и движението са на европейско ниво, потвърди Милчев . Всеки ден ще има специализирана полицейска операция по пътна безопасност за намаляване на инцидентите.

Министър Цветанов се обърна и към младите водачи, при които има повече рискове при тяхното шофиране и ги призова да участват активно в кампанията, за да се отчете сериозен спад на произшествията по пътя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 :-)

    0 0 Отговор
    28 загинали спрямо миналата година е в рамките на статистическата грешка, а и годината не е сваршила.

    Откакто беше назначен новия шеф на КАТ жив катаджия не се вижда по улиците.

    40% е събираемостта от началото на годината - това означава че повече от половината не си плащат глобите. Ужас! Егати подигравката с МВР. Незачитане! И Цветанов се хвали ... Тъжно.

    Хайде де. Тази връзка с НАП не я ли изградихте вече. ИТ екипа на НАП е свестен, следователно това, че проблема не е разрешен идва от МВР, т.е. отново при Цветанов.

    г-н Цветанов, моля малко по-малко приказки и повече работа и резултати.