Last news in Fakti

13 Януари, 2012 12:50 1 156 1

Автомобилна администрация с глоби за 12 млн лв

  • автомобилна администрация-
  • глоби-
  • мпс
Автомобилна администрация с глоби за 12 млн лв - 1
Снимка: БГНЕС

ИА „Автомобилна администрация” издаде наказателни постановления за близо 12 млн. лв. през миналата година. Инспекторите на агенцията са съставили близо 21 000 акта, направили са общо около 280 000 проверки на МПС на пътя, съобщават от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

122 000 от тях са били на товарни автомобили; 47 000 на автобуси; 54 000 на таксиметрови автомобили; 50 500 на МПС с чужда регистрация, 6 200 – на ППС на превозващи опасен товар.

Контролните органи са приложили 3 624 принудителни административни мерки по Закона за автомобилните превози и Закона за движението по пътищата /временно спиране от движение на МПС или временно отнемане на свидетелството за управление на МПС/.

От 1 март 2011 г. с влизането в сила на измененията на Закона за автомобилните превози за извършване на нерегламентирани превози на пътници и товари са спрени от движение за срок от 6 месеца и свалена предна табела с регистрационен номер на 259 МПС.

За констатирани нарушения при извършването на прегледи за проверка на техническата изправност на ППС са отнети разрешенията на 14 пункта.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    a taka.