17 Декември, 2011 11:20 2 041 0

Лазар Груев: Кризата увеличи част от делата

  • лазар груев-
  • вкс-
  • съд-
  • годината
Лазар Груев: Кризата увеличи част от делата - 1
Лазар Груев. Снимка: БГНЕС

Някои категории дела чувствително нарастват заради кризата. Това каза в обзорното политическо предаване „Годината" по радио „Дарик“ председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лазар Груев. По думите му това са процесите за фалити и несъстоятелност на предприятия.

„Аз сега не мога да направя точната констатация. Факт е, че по някои категории дела очевидно броят им нараства. Например, тези, свързани с фалитите и ликвидацията на фирмите, несъстоятелността, което е типична проява във всяка една криза и не е характерно само за България. Има категории дела, които нарастват", уточни председателят на ВКС.

Груев каза още, че въпреки по-скъпото правосъдие и финансовата криза хората не са спрели да се съдят: „Аз мисля, че кризата едва ли ще е фактор, който да накара хората по-малко да се съдят".

Лазар Груев коментира и темата за специалните разузнавателни средства, като каза, че тази година разрешенията за тяхното прилагане вероятно ще бъдат по-малко от предходните години.

Запитан какво мисли за записите, които цяла година звучаха отвсякъде с участието на висшия ешалон на България, председателят на ВКС каза: „Целият въпрос е, че у нас твърде много се разчита единствено и само на този способ на разследване. Той се превръща като нещо в Царица на способите".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА