17 Декември, 2011 15:09 1 099 4

Цветан Цветанов: Още не се знаят мотивите за палежите на коли

  • цветан цветанов-
  • запалени коли

От много неща се лиших заради кризата, като започнем от цялостния бюджет на министерството. Това каза в интервю за предаването „Годината" по радио „Дарик“ вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

За палежите на коли в София Цветанов заяви, че тази нощ една кола е запалена, но огънят се е пренесъл на втора кола. "Благодарение на един гражданин е подадена информация за извършителя. След като е заловен подпалвачът, той е направил самопризнания.

Под въздействието на алкохол и наркотици мъжът е решил да запали автомобила", обясни Цветанов. Ние не знаем какъв е мотивът за извършването на тези престъпления. В момента говорим за задържани хора, съпричастни към извършените палежи. Има хора и които представляват оперативен интерес по отношение на възможности да извършват подобен тип престъпления, каза Цветанов и добави, че може би още са щели да издирват извършителя на палежа, ако този гражданин не беше подал сигнал. Вътрешният министър заяви, че все още се работи по версии и не може да се каже какви са мотивите за палежите.

За СРС-тата Цветанов каза, че е убеден, че тази година ще се ползват по-малко СРС-та, съпоставено с миналата година. "Предприели сме действия за създаването на по-голям контрол в работните места, където се използват СРС-та", уточни Цветанов.

За Шенген вътрешният министър поясни, че тази тема е изчерпана за него.

За изборите министърът на вътрешните работи каза, че организацията и провеждането на избори не е в това дали даден председател на предизборен щаб е министър на вътрешните работи или министър в кабинета, важна е организацията в прагматичен план. "Спечелихме изборите в интерес на България", заяви още Цветанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    0 0 Отговор
    Нали беше виновен трактора, хамстера и тройната коалиция за палежите, а се оказа обикновен хахо, който можеше да го хванат куки за един ден, ако си бяха провели целенасочено разследване, а не цялата полиция да стои по нощите да хване някой наркоман като изкупителна жертва. Пак гражданин е подал информацията, а директора на СДВР направи гениални изказвания за мотивите на подпалвача. Да благодарим на гражданина, че разкри идиота, а на полицията сега им остава да мислят как да извъртят нещата , че да не изглеждат толкова глупаво за пореден път.
  • 2 Georgiev

    0 0 Отговор
    Толкова палежи извършени за кратък период от време и - то само на евтини коли на обикновени хора, не може да са случайни - те са поръчани и платени от някой, нищо че са извършени от наркомани и пияни хора. И как като са били пияни някои от подпалвачите са успявали винаги да избягат незабелязани?
  • 3 Пишмана

    0 0 Отговор
    Дано спрат проверките на куките,че ми дойде до гуша да ме спират на всяка пряка.Един като ме спря ми каза,че и на него му е писнало,вече 6 дни да виси без почивка и без да му плащат.Беше доста ядосан,и за довиждане ми каза "набери на търсачката цецо крадецо и виж какво ще излезе".Явно на всички ни е дошло до гуша.
  • 4 ML 320 CDI

    0 0 Отговор
    СИГОРНО ИМ ПЛАЩАТ.И НА МЕН НЯКОЙ ДА МИ ДАВА ПО 1000 ЛЕВА НА КОЛА И АЗ ЩЕ ПАЛЯ