17 Декември, 2011 16:55 1 311 5

Станишев: Изгубих илюзията, че ГЕРБ може да се справи

  • годината-
  • сергей станишев

От кризата трудно може да се излезе със силата на една партия дори и да е най-голямата, коментира в обзорното политическо предаване „Годината” на радио „Дарик“ председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев. Според него правителството на ГЕРБ не може и не желае да събере приходи. Извиненията на премиера са абсолютно несериозно, допълни Станишев.

„Изгубих най-вече от илюзията, че ГЕРБ могат да изведат България от кризата. Защото пропуснаха всички възможности да направят сериозни реформи, да подкрепят икономиката. ГЕРБ продължиха да казват ние започваме от нулата, нищо преди нас не е направено и ние ще правим това, което сме си наумили. И последните социални напрежения, и стачката в железниците, и протеста на синдикатите, и протестите на фермерите са пряко следствие от две неща - че правителството отказва диалог и второ, че правителството се държи непредсказуемо”, заяви Станишев.

БСП е кауза и моята амбиция е да възстановим доверието към нея, коментира лидерът на партията. Той не изключи след следващите избори социалистите отново да са в опозиция. Станишев отчете като постижения на БСП през изминалата година, че е показала по-добра кондиция и е получила международно признание с факта, че той е оглавил ПЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bezpartiem

    2 0 Отговор
    kakvo napravixte vie be?Ot vas pak eptem nisto ne stava!Zatova sme na tova polozenie,stoto БСП ste golemi razbiraci i cpecialicti!Izgubil si izborite i ste e iluzia otnovo da specelite niakoga!!!
  • 2 Дениз

    1 0 Отговор
    В тая държава нема оправия ,ако ще и господ да слезне от небето 20-год. до сега всички лъжеха ,краднеха и все към дъното ни теглят,но па Герберите сложиха капака на всички до сега--амън
  • 3 Белгин Акиф

    0 0 Отговор
  • 4 Белгин Акиф

    0 0 Отговор
  • 5 Коста

    0 0 Отговор
    Странно изказване. Излиза, че Станишев тайно е гласувал за ГЕРБ, а после се е разочаровал. Ето заради такива маймунджилъци на старата власт хората харесаха Бойко. При Станишев имаше четири милиарда излишък и не видяхме нищо добро, сега почнал да се окайва...... Наследникът му също ще омръзне на всички със самодоволството си. У нас най-големият враг на всяко управление е самото управление.