Last news in Fakti

22 Декември, 2011 21:01 1 971 10

Борисов: Колкото и да ви е яд – ще строим

  • борисов-
  • магистрали-
  • театър

Ремонтирани опери и театри чакат да бъдат открити от премиера

Борисов: Колкото и да ви е яд – ще строим - 1
Снимка: БГНЕС

“Колкото и да е мъчно на някои от вас - вие ги знаете кои са, колкото и да ви е яд - ще строим повече, отколкото са строили досега заедно. И за разлика от тях всеки милион, който влагаме, се вижда и като влязат хората ще го видят.”  Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на обновената, ремонтирана зала "България" вече като концертен комплекс с български и европейски средства по ОП "Регионално развитие" на стойност около 1 млн. 800 хил. лева.

"А, половин милиард май месец трябва да върна за АЕЦ "Белене", които са взели кредит, половин милиард лева – похарчени са и трябва да ги върна. А, тук са два милиона - смятайте, ако имаме половин милиард какво ще направим с държавата", подчерта Борисов.

"Хубаво е, когато президентът и всеки един имат автобиография и могат да кажат какво са правили през годините", каза още премиерът, визирайки новоизбрания държавен глава Росен Плевнелиев и придружаващите го на откриването официални лица.

“Казвам го, защото много усилия се влагат и то във време на финансова, дългова криза, при която на другите държави им свалят с по две-три степени кредитния рейтинг - ние строим повече, отколкото 30 години преди нас не са строили, убедено заяви той. Тази зала е едно от поредните доказателства, добави Борисов.

"Вторник пускаме операта в Русе, с ремонт за милиони и по нищо не отстъпва на Народния театър. В Бургас ни е готов театърът - чака да го открием, в Перник направихме театъра. Това ви го казвам - във време на финансова криза сме направили повече, отколкото всичките преди нас. А като кмет си оправих и софийските театри, помните навремето", отбеляза премиерът.

Преди официалното откриване Борисов огледа залите. По време на огледа му бе предложен дар - картина от художничка, която в момента има изложба във фоайето на залата, но премиерът отказа.
„Какъв дар! Утре ще излезе - дали му подарък!" Той припомни: "За едно дървено плакетче една седмица имаше по телевизията репортажи каква награда ми дали."

Сред гостите на откриването на зала "България" бе и бъдещият президент Росен Плевнелиев, министърът на културата Вежди Рашидов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Росен Плевнелиев си спомни в краткото слово как като министър на регионалното развитие е идвал на инспекция по време на ремонта на зала "България". "Вече установявам на днешната инспекция - зала "България" има свой нов блясък, тя е нашият център на филхармонията", посочи той.

Първият концерт, който открива обновената сграда тази вечер, е на Софийска филхармония. Той е осъществен с финансовата подкрепа на Министерството на културата и се реализира по програма "Комуникационна стратегия". В концертната програма Националните филхармоничен оркестър и хор са подготвили тържествени и любими за публиката произведения.

Под палката на главния диригент Мартин Пантелеев звучат "Адесте Фиделес", "Алилуя" из оратория "Месия" от Георг Фридрих Хендел, "Испанско капричио" от Николай Римски-Корсаков, Концерт за валдхорна и оркестър от Рихард Щраус със солист Щефан Дор, валдхорна, който е солист на Берлинската филхармония и др.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Иванов

    2 0 Отговор
  • 2 AMG

    3 0 Отговор
    да направи цяла българия в магистрали както е в германия :) :p
  • 3 хахаха

    0 1 Отговор
    хихихи,майтап.
  • 4 бг

    3 0 Отговор
    Прав е Борисов много е прав,ако не бяха крадили комунистите досега да сме станали 2-ри Дубаи
  • 5 Б.Тикварьов

    0 1 Отговор
    Господаря винаги е прав.Да живее господаря.
  • 6 Петър

    0 1 Отговор
    не спирай да строиш, защото явно има още пари в БГ и трябва твоите приятелчета Пашата, Златев, Черепа, Маджо, ТИМ, др. да лапат още.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 дони

    0 0 Отговор
    Явно че и това правителство нямада върне откраднатото от народа от83г. до ден днешен.Със страх държава не се управлява.Заслужил строител и ударник ,а за мин.председател хората преди всичко а не спокоини старинки.
  • 9 veseln

    0 0 Отговор
    Интересно ми е кога са започнати ремонтите ;)
    Щото магистралата не е пъртина до нужника на село - май са нужни проекти, оценки и анализи. Нещо направено доста преди Тиквун. Както и метрото с държавни пари строено.
    Та и тия ремонти нищо чудно да са част от наследството от предишните но от скромност Бате Бабуин ни го спестява.
  • 10 ....

    0 0 Отговор
    veseln те и магистралите са наследство, ама за тях само се е говорило 20 години.А сега се строят!По-добре ГЕРБ от колкото троината коалиция.Така кат гледам на много хора не им е стигнало да ги е..т и лъжат комунисти социалисти ,и незнам си кви 20 години,та за това сега плуите човека който според мен прави нещо,дори и малко да ни се струва.Но всеки има собствено мнение!