Last news in Fakti

28 Декември, 2011 09:14 843 1

Повечето качествени съдии - извън София

  • цветан цветанов-
  • мвр-
  • изгорели коли-
  • юлиян ковачки
Повечето качествени съдии - извън София - 1
Снимка: БГНЕС

Защо искате от мен обяснение за освобождаването на Юлиян Ковачки? Така вътрешният министър Цветан Цветанов реагира на въпроса защо соченият за подпалвача на коли от столичния жк „Младост“ бе пуснат от ареста. Важно за нас е да съберем достатъчно доказателства, за да задържим лицата, които са извършвали палежите на коли, заяви Цветанов в ефира на бТВ.

Арестът на Ковачки бе обявен именно от вътрешния министър от парламентарната трибуна.

„МВР има възможност да задържа криминални лица за 24 часа, след това има 72-часова мярка на база повдигнати обвинения, а после отиваме на първа инстанция... Това е начален етап на разследването на палежите, за които това лице беше задържано. Разберете – ние не говорим за произнасяне на присъда. Нека си припомним делото „Килърите”. И те бяха освободени от Софийския апелативен съд. Сега делото се гледа в Шумен“, заяви Цветанов.

„Тук не говорим за внасяне на обвинителен акт или отпадане на всякакви доказателства - мярката е "подписка”, разясни той.

На въпрос има ли война между МВР и Апелативния съд-София, по повод освободените трима задържани за палежите на коли, министър Цветанов заяви, че няма война, защото те са представители на институции, които трябва да работят за обществото.

Има изключително качествени съдии и прокурори и искам да благодаря на тези, които действително милеят за държавата, но трябва да ви кажа, че явно това преобладава в страната, отколкото в София, каза още министърът. 

„Аз давам примери, а коментарите оставям на вас. На 26 декември също имаше опит за палеж, но три момчета бяха заловени. Имаме заподозрени за палежите в „Люлин”, във „Владая”, но ние не правим това само, за да отчитаме дейност, а да си свършим работата. Обществото очаква да си свършим нашата работа, да гарантираме сигурността, да съберат необходимите доказателства под прякото наблюдение на наблюдаващия прокурор или прокуратурата във всеки един случай“, подчерта Цветанов.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 никифор никифоров

    0 0 Отговор