Last news in Fakti

28 Декември, 2011 17:01 887 0

Цветанов: МВР осигурява ресурс за справяне с палежите на коли

  • цветанов-
  • палежи-
  • коли-
  • полицай на годината-
  • палеж

Полицията издирва заподозрян за палежите на автомобили в София

Цветанов: МВР осигурява ресурс за справяне с палежите на коли - 1
Снимка: БГНЕС

МВР осигурява необходимия ресурс за справяне с палежите на коли. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов пред журналисти след връчването на годишните награди „Полицай на 2011 година”.

„Когато организирани престъпни групи са пускани с подобни мерки от Апелативния съд, впоследствие се оказва, че това са доста сериозни организирани престъпни групи и в момента по някои от тях текат и сериозни съдебни процеси. Давам ви за пример „Килърите”.  Така Цветанов коментира факта, че и тримата задържани за палежите в столицата бяха пуснати с по-леки мерки за неотклонение от Софийския апелативен съд.

България е на път да върне нивото на смъртността по пътищата до показателите от 1963 г., но не като процентно изражение, а като абсолютен брой, подчерта още Цветанов. „Към настоящия момент имаме 652 жертви, което означава, че се доближаваме до нивото от 1963 г. Тогава обаче моторните превозни средства бяха 264 хиляди, а в момента са над 3,5 милиона", каза министър Цветанов.

Полицията издирва заподозрян за палежите на автомобили в София, съобщи от своя страна директорът на СДВР Валери Йорданов. По думите му разследването на случая продължава и всички действия на полицията са в рамките на закона.

Йорданов също коментира освобождаването на задържаните за палежите с най-леката мярка за неотклонение. Той подчерта, че трябва да се прави "разлика между "подписка" и картичка за Нова година, защото "подписка" означава, че лицето е обвиняемо".

Продължаваме със събирането на доказателствата и всичко събрано до момента е докладвано на прокуратурата, добави той.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА