Last news in Fakti

3 Януари, 2012 11:32 874 2

Мобилни камери следят за „Гражданска отговорност“

  • гражданска отговорност
Мобилни камери следят за „Гражданска отговорност“ - 1
Снимка: БГНЕС

 

Мобилни камери ще следят за автомобили без „Гражданска отговорност”. Проверката ще бъде факт от края на януари.

Устройствата ще засичат и коли, които са обявени за издирване. По данни на застрахователите около 800 хиляди полици „Гражданска отговорност” са изтекли само през последните три месеца, съобщи bTV.

„Това се отразява на потребителите, защото когато едни граждани са съвестни, те покриват задълженията на тези, които не си плащат. На края плаща Гаранционния фонд, който, ако обхватът е нисък, ще плаща огромни суми”, обяснява Коста Чолаков, директор на застрахователна компания.

Една мерките, които предприема КАТ в началото на тази година, е въвеждането на специални камери, които ще засичат номерата на автомобилите без задължителната полица.

Принципът на действие е същият като на столичното видеонаблюдение. Новите камери ще са мобилни.

Ще имат връзка със системата на електронната полица и така ще засичат кой автомобил е без „Гражданска отговорност”. Засича се регистрационният номер на автомобила, преминал в обсега на камерата, и автоматично се сравнява със списък с автомобили, които нямат застраховка. Засеченият автомобил ще бъде спиран, а шофьорът - глобяван. Санкциите са между 400 и 600 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Е СЕГА ДИСПЕЧЕРИТЕ НА КОНТРОЛНИТЕ КАМЕРИ СЕ НАПЪЛНИХА
    С ПАРИ.До мен стои пенсиониран катаджия,той сериозно им
    завижда!!!
  • 2 НЕПУКИСТ

    0 0 Отговор
    И КАК ТОЧНО ЩЕ МИ ВЗЕМАТ 600 ЛЕВА ... ? ЩЕ ЧАКАМ С НЕТЪРПЕНИЕ ДА МИ ОБЯСНЯТ КАК МЕ ГЛОБЯВАТ ! ИМА ДА ЧАКАТ ЦЯЛ ЖИВОТ ТИЯ ПАРИ . АЗ СЪМ В КРИЗА И НЯМАМ ПАРИ КАКТО И МОЯ РАБОТОДАТЕЛ КОЙТО НЕ МИ ПЛАЩА КАКТО И ДЪРЖАВАТА КОЯТО НЕ МУ СЪЗДАВА УСЛОВИЯ ЗА БИЗНЕС КАКТО И ПРАВИТЕЛСТВОТО КОЕТО СЕ СЪСТОИ ОТ Т...НАРИ И ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА ПАРИ ДАВАМ ... ОТ УТРЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!