Last news in Fakti

11 Януари, 2012 09:38 1 083 1

Катаджията да стане най-добрият приятел на човека

  • кат-
  • глоби-
  • паркиране

Глобяват 200 шофьори дневно за неправилно паркиране в София

Катаджията да стане най-добрият приятел на човека - 1
Снимка: БГНЕС

Няма светофар, който може да замени регулировчика. В последните месеци правим „зелени вълни" с регулировчик и ефектът от тях е поразяващ. Това заяви в интервю за предаването „Тази сутрин" по бТВ гл. инспектор Богдан Милчев, директор на столичния КАТ. Той каза още, че иска катаджията да стане най-добрият приятел на човека.

Всеки ден в град София се санкционират около 200 шофьори, които са неправилно паркирали. Най - големи са глобите при паркиране в район на светофар и на тротоар. Богдан Милчев бе категоричен, че всичко се заснема от камерите. Той съобщи, че 1/3 от  глобените шофьори са засечени от тях.

Успяхме да научим шофьорите да спират на пешеходните пътеки в центъра на София, каза шефът на столичния КАТ. Проблемът остава в крайните квартали и затова там се изнася полицейското присъствие. Към момента няма нови камери в София, но всеки момент се очаква да получим нови, заяви още Богдан Милчев.

30 % по – малко смъртни случаи има в София с пешеходци спрямо 2010 година, съобщи Милчев. Според него, ако се продължава със същото темпо, може вече да няма такива жертви. Той добави още, че няма смъртен случай и с дете през 2011 година и припомни, че непрекъснато се водят разговори с деца в училищата за това как да пресичат и за поведението им на улицата.

 

 

 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ML 320 CDI

    1 0 Отговор
    малко ме съмнява да стане от най големия враг на най големия приятел.незнам някой който да обича полицайте