19 Януари, 2012 20:41 1 957 2

Голите активистки на "ФЕМЕН" идват в София

  • фемен-
  • протест

Скандално известните украински активистки от организацията "ФЕМЕН" организират протест срещу българското правосъдие за случаите на домашно насилие над жени и деца и трафик на хора. Голият протест е насрочен за 21 януари в София.

Всяка четвърта българка е жертва на домашно насилие, се казва в тяхно изявление до българските медии. Но едва в края на 2011-та година е произнесена първата и единствена присъда за домашно насилие.

Минимален процент от жертвите на това престъпление подават сигнал и търсят помощ от полицията. Официално жертвите на трафик на хора в България само за 2010 година са 432. Неофициално броят им е в пъти по-голям. Трафикът на хора се извършва основно с цел сексуална експлоатация или продажба на бебета.

Затова от "ФЕМЕН" призовават:

НЕ на насилието над жени и деца
НЕ на трафика на хора
ДА на ефективните присъди за насилниците.

"ФЕМЕН" настоява за институционална подкрепа - специални промени в НК по отношение на присъдите за системните насилници на жени и деца,  за затвор и ограничителни заповеди.

Часът и мястото на топлес протеста ще се уточнят доъплнително.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пенев

    0 0 Отговор
    УЖАС ЩЕ НИ ПАДНЕ РЕЙТИНГА
    не че имаме добър рейтинг ама с тези ще изгоним потенциални туристи !
  • 2 аз

    0 0 Отговор
    и ще привлечем други потенциални туристи