5 Февруари, 2012 08:36 997 0

Хилари Клинтън пристига у нас

  • хилари клинтън

Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън пристига на посещение в България по покана на министъра на външните работи Николай Младенов. Сред темите, които първият американски дипломат ще обсъди с българските предсатвители са двустранните отношения, сътрудничеството на Балканите и в Близкия Изток. Очаква се да бъде подписано споразумение, с което в България да се признава трудов стаж, придобит в САЩ.

В рамките на визита Клинтън ще се срещне с премиера Бойко Борисов. В двустранните разговори, които ще се състоят в сградата на Министерския съвет, от българска страна ще участват вицепремиерите Симеон Дянков и Цветан Цветанов, министрите Николай Младенов, Аню Ангелов и Трайчо Трайков и посланикът ни в САЩ Елена Поптодорова.

След срещата е предвидена кратка пресконференция на премиера Борисов и държавния секретар Клинтън.

По-късно Хилари Кринтън ще се срещне и с президента Росен Плевнелиев на “Дондуков” 2.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА