Last news in Fakti

30 Септември, 2018 10:43 2 585 17

Шефът на КПКОНПИ: Няма нищо незаконно при Делян Пеевски

  • делян пеевски-
  • кпконпи-
  • пламен георгиев-
  • трайчо трайков-
  • симеон дянков-
  • ветко арабаджиев-
  • миню стайков-
  • десислава иванчева

Пламен Георгиев коментира скорошните разследвания на антикорупционната комисия

Шефът на КПКОНПИ: Няма нищо незаконно при Делян Пеевски - 1
Снимка: bTV

„Няма нищо незаконно при Делян Пеевски”, заяви председателят на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев в студиото на „Тази неделя” по bTV.

„Имахме сигнал срещу Пеевски и извършихме една обстойна проверка, но излезе, че не сме го проверявали”, коментира Георгиев.

По думите му обемът работа, който КПКОНПИ са свършили, е огромен и никъде не са открити доказателства за незаконна дейност.

„Мога да изляза с лицето си и да кажа, че няма нито един ред за нещо незаконно. Видно е от всички документи. Това проверявано лице е един от най-големите данъкоплатци в държавата”, категоричен е Георгиев.

„Вероятно това не се харесва на някой и ни изкарват, че не сме си свършили работата. Няма нищо незаконно за него в огромната проверка и обем от документи, които сме анализирали. Не виждам какво повече мога да кажа по този казус”, допълни още Георгиев.

Запорираното имущество на Трайчо Трайков

„При Трайчо Трайков се губят 2,4 млн. лв. в доходите му”, коментира още Георгиев пред bTV. Той добави, че ако Трайков не успее да предостави документите, с които да докаже произхода на тези пари в рамките на установения от закона срок, а до седмица-две след това, те отново ще бъдат взети предвид.

„Ние налагаме мерки когато видим, че има несъответствие”, допълни още Георгиев.

По повод обвиненията от Трайков, че КПКОНПИ изпълнява политически поръчки, Георгиев коментира, че това категорично не е вярно.

„Това е пълен абсурд, няма как. Парите оставят следа. Как да кажеш, че едно лице има приход, когато го няма”, коментира Георгиев.

За проверката на Симеон Дянков

"За разлика от г-н Трайков него не можахме да го намерим. Той звънна на мен лично, между другото обаждането беше в 12:30 през нощта, защото е бил в Америка. Каза: "Имам желание да съдействам, да предоставя документи". От регистрите извадихме, че г-н Дянков има съпруга. В същото време, когато искахме такава информация от САЩ ни отговориха: "Най-вероятно това лице е женено, но липсва акт за граждански брак". Понеже трябва да проверим и неговата съпруга, това е един от фактите, които искаме от него. Той ще предостави документи и за това, и за доходите си", заключи шефът на КПКОНПИ.

Акциите срещу Ветко Арабаджиев и Миню Стайков

„Проверяваме всичко. Въпросът е, че трябва време”, каза Пламен Георгиев по повод проверките на имуществото на Ветко и Маринела Арабаджиеви и на Миню Стайков.

„В момента проверките са на много ранен етап. Това е огромен обем информация и след като се анализира всичко, тогава можем да налагаме някакви мерки”, допълни той.

Разследването срещу Десислава Иванчева

„Като прокурор бих бил много щастлив да работя по такъв лесен случай, защото доказателствата много ясно показват, че Иванчева е поискала и е взела дар, който не ѝ се полага”, коментира Пламен Георгиев.

Той уточни, че не може да коментира в детайли, защото тече дело в момента, но доказателствата и специалните разузнавателни средства с в огромен обем.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку руку ку

    46 1 Отговор
    Му-ха-ха-ха-ха, изсмя се графът на развален испански...
  • 2 патриотъ

    44 3 Отговор
    Гарван гарвану око не вади!Вие всички сте една шайка!
  • 3 Някой си

    35 0 Отговор
    Щеше да е смешно, ако имаше. Как можахте да го спрете за данс
  • 4 некойси

    40 2 Отговор
    Положението е критично, за да излезе шеф на антикорупционна организация и да го заяви в ефир. И децата в детската градина знаят кое кое е.
    Иска се разместване и разбутване на пластовете, това става само по принудителен начин, или ние или те.
  • 5 922

    39 1 Отговор
    А бе Конпир, мислиш ли, че някой ти вярва? Вече съвсем ни взехте за балъци
  • 6 Госта

    32 0 Отговор
    Позор,!
  • 7 7890

    33 0 Отговор
    Пеевски ако иска може да закрие комисията, а те го били проверявали.
  • 8 Гост

    26 0 Отговор
    Помияри
  • 9 Batushka

    23 0 Отговор
    Изглежда като от университета на ГЕРП(летния)..…
  • 10 абс

    25 0 Отговор
    веднага на детектора на лъжата!!!!..... ще го счупи!!!!
  • 11 Трънчев

    23 0 Отговор
    Ама разбира се, че Шиши е чист като сълза. Те така са направени схемите, че по Закон всичко е точно. По Закон, който шмекерите така са направили, че да се ползва само от който трябва.
    А и Дянков не е толкова глупав, че да се крие или укрива. Просто нашите искат да изместят вниманието от по-важни събития, като създават изкуствени сензации.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Хахаха

    17 0 Отговор
    В държава, където НЕЛЕГАЛНОТО ПРОИЗВОДСТВО НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ… ... Няма такава държава
  • 14 Пацо пойзана

    11 0 Отговор
    Знаех си аз- чист като сълза от сърна,па и му личи
  • 15 Истината

    13 0 Отговор
    Хей помияр ние не пасем трева. Делян Добрев действа с Бойко. Оня е лицето а вторият власта. Булгартабак е на двамата и генерира огромни приходи от нелегален износ. Б.Б.е първият български мафиот създал нелегалната фабрика край Крайморие. Сега по същата схема се стремят да вземат фабриките за алкохол в Карнобат. Помнете хората не спят и идва видьов ден.
  • 16 Бай Благой

    1 0 Отговор
    Мазен лъжец...
  • 17 Гого

    0 0 Отговор
    Накрая ще го изкарат светец и ще се окаже че е репресиран от държавата и пари трябва да му даваме на тази свиня!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове