Last news in Fakti

15 Март, 2012 15:07 926 0

СДС: Умишлено бавят доклада за горивата

  • сдс-
  • горива-
  • доклад
СДС: Умишлено бавят доклада за горивата - 1
Снимка: БГНЕС

За пореден път председателят на антимонополната комисия на Петко Николов бави очаквания доклад за проверката на картелно споразумение при търговията с горива. Тя започна през лятото на миналата година. От тогава горивата поскъпнаха осезаемо, а цялото общество разбра, че комисията на г-н Николов се занимава с академична дейност. Това заяви лидерът на СДС Мартин Димитров.

Днес Петко Николов трябваше да представи очаквания от всички български граждани доклад пред парламентарната комисия по икономика и енергетика. Комисията за защита на конкуренцията обаче все още не е приела този доклад и затова в края на вчерашния ден парламентарната комисия реши да отложи изслушването на Петко Николов.

Според сините все повече става ясно, че тази комисия не работи за българските граждани, а в полза на монополите и картелите. Мълчанието на правителството е заразно и обхвана и антимонополната комисия. Отказът на председателя на комисията да представи доклада пред Народното събрание срина окончателно и доверието в него.

Това, което искаме от СДС и Синята коалиция е да информираме българските граждани, че този доклад е внесен още на 6 март за обсъждане в антимонополната комисията, но председателят й не го внася за гласуване. Знаем и това, че комисията разполага с данни, че няколко петролни компании са в спорни взаимоотношения по отношение определянето цените на горивата. Тази информация се потвърждава и от публикации в медиите, които оповестиха, че четири от най-големите търговци на горива в България ще бъдат глобени заради картел, подчертава Мартин Димитров.

От СДС и Синята коалиция настояват:

- Комисията за защита на конкуренцията да не протака и да представи дълго очаквания доклад пред парламента и обществото не по-късно от 20 март.

- Правителството да предприеме и представи пред парламента мерки за гарантиране конкуренцията на пазара на горива, което през пазарни механизми да намали цените.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА