Last news in Fakti

21 Март, 2012 09:31 936 0

Близо 700 000 са събрани от БЧК за пострадалото село Бисер

  • бисер-
  • бчк-
  • наводнения
Близо 700 000 са събрани от БЧК за пострадалото село Бисер - 1
Снимка: Факти.бг

Инициираната от БЧК кампания за събиране на средства за пострадалото от наводненията село Бисер, все още не е приключила. Тя ще продължи до края на март 2012 г., съобщиха от Българския червен кръст (БЧК).

До момента по банковата сметка на БЧК са набрани 688 033 лв., а 192 217 е броят на изпратените SMS – и на кратък номер 1255 за трите мобилни оператора.

Разпределението на събраните средства ще стане от специално учредената Обществена комисия, в чийто състав са включени представители на Българския Червен кръст, на партньорите в кампанията, на държавни институции и на медиите. Това е ангажимент, който БЧК пое още при обявяването на фондонабирателната кампания. Ще бъде спазена и волята на отделните дарители.

За предстоящите заседания на комисията и за решенията, които тя ще вземе, ще бъдат уведомени своевременно както медиите, така и всички заинтересовани страни, вкл. и обществеността на пострадалите селища в Харманлийско.

Никакви основания за безпокойства и тревоги у пострадалите не трябва да има във връзка със събраните в кампанията на БЧК средства. Те ще бъдат похарчени по предназначение - за преодоляване на щетите от наводненията. БЧК и Обществената комисия ще разпространи чрез медиите и публичен отчет за разходването на средствата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА