Last news in Fakti

21 Март, 2012 19:02 786 1

В Планетариума не искат новия си шеф

  • планетариум-
  • нов шеф-
  • янка бечева-
  • неморално назначение-
  • съмнителен конкурс

От Планетариума в Смолян разпространиха отворено писмо, в което се казва, че новият им шеф Янка Бечева е назначена по неморален начин, след съмнителен конкурс с предрешен изход.

"Вече е факт. Най-големият и успешен Планетариум в България има нов директор - учител по физика в едно от основните училища в града, спечелила мястото по един абсолютно неморален начин след съмнителен конкурс с предрешен изход.

Колективът на Планетариум - Смолян е дълбоко възмутен и гневен!

С най-дълбокото уважение, което питаем към учителската професия (ние също сме просветители в душата и работата си), ние искаме да зададем няколко въпроса на бъдещия директор - госпожа Янка Бечева.

- Как смятате да управлявате Планетариума, след като дори не сте влизала в него, освен като посетител и нямате ни най-малка представа какво и как се върши тук?

- Как така изведнъж решихте, че можете да бъдете директор след като преди година, когато Ви беше предложено място на физик, с което да допълвате норматива си в училище, Вие отказахте с думите; "Съжалявам, не мога. Работата тук е твърде специфична и няма да мога да се справя".
Изглежда мислите, че директорската работа е далече по-лесна от тази на физика или искате да работите само като директор и нищо друго? (Госпожа Бечева вече има един провален опит да стане директор на училището, в което е работила.)

- Как смятате да застанете утре пред посетителите на Планетариума и да сте на ниво, защото ще Ви се налага да работите и като физик (пише го в длъжностната Ви характеристика), въпреки че преди година казвате, че не можете да се справите с тази работа?

- Мислите ли, че имате необходимите компетенции, за да защитавате националния и международен авторитет на тази Институция, авторитет, който ние сме градили и градим стъпка по стъпка, ден след ден, вече 37 години. А може би разчитате на това, че като един добре сработен екип ще вършим и Вашата работа?

- Как успяхте да подготвите Програма за развитие на Планетариума, като дори не си направихте труда да дойдете до тук и да изискате някаква информация относно дейността на Институцията?
Ще добавим само, че ние бяхме подготвили такава за всеки, който пожелае да се кандидатира за това място.

Можем да продължим с въпросите към новия директор, но сега искаме да се обърнем и към господин Мелемов - кмет на града.

- Защо ни лъгахте в очите господин Кмет, казвайки, при нашата среща вчера, че не познавате кандидатката, а после тя се оказва съпруга на Ваш много добър познат или дори приятел?

- Защо ни лъгахте господин Кмет, когато вчера в 16:30 разговаряхме с Вас по телефона и Вие обяснявахте, че сте свикали комисията и разглеждате документите от конкурса, за да вземете решение, а се оказва, че 2 часа по-рано в редовното предаване на радио Смолян вече е съобщено за назначението на госпожа Бечева?

- Как стана така, че резултатите от конкурса (по думите на член от комисията след официалното им оповестяване) в петък вечерта - ден след провеждането му са категорично в полза на досегашния директор, а в понеделник, след вашето връщане от София, вече са коренно различни?

Ние ще продължим да задаваме въпроси! Отдали сме професионализма, душата си и по-голямата част от творческия си път за изграждане и съхраняване на авторитета на Планетариума и няма да позволим на никой с лека ръка да разруши всичко това!

И последно обръщение към Вас, госпожо Бечева.

Дълбоко вярваме, че сте стойностен и морален човек. Всеки, който е тръгнал да става Учител, по наше убеждение, е такъв или поне би трябвало да бъде такъв! Вероятно имате и идеи за развитието на Планетариума, макар и да не сте съвсем наясно с неговия статут и специфика, затова апелираме, залагайки на Вашия морал и достойнство:

Откажете се от мястото, спечелено по този съмнителен начин!

Няма да можете да работите без подкрепата на колектива на Планетариума!", гласи текстът на писмото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мангалистан

    0 0 Отговор
    шуробаджанаштина+полити4ески поръ4ки+далавери
    ако е на запад тва колектива да е против директора тои няма да е назна4ен